X

ΝΔ:«Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες και η ημερομηνία των εκλογών

Αύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Διαφωνούν οι υποψήφιοι για την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών.

Ant1news

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών υποψηφιοτήτων.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θεωρείται ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον τρεις υποψηφιότητες, αυτές των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο κ. Γεωργιάδης που έχει εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον φέρεται να κάνει αγώνα δρόμου για να μαζέψει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών που χρειάζονται για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος θα καταθέσει αύριο στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή την λίστα μα τις 50 απαιτούμενες υπογραφές και παράλληλα θα δώσει στη δημοσιότητα ένα κατάλογο με 170 επιπλέον υπογραφές στις οποίες δεν θα συμπεριλαμβάνονται βουλευτές και περιφερειάρχες, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της δυναμικής του.

Σημείο τριβής φαίνεται πως αποτελεί και ο καθορισμός της ημερομηνίας των εκλογών. Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Μεϊμαράκη να επιθυμεί η διαδικασία να γίνει το αργότερο μέχρι τις 25 Οκτωβρίου και τους κυρίους Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα να προκρίνουν την 15η Νοεμβρίου.

Από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη λέγεται ότι 15 ημέρες για τις εσωκομματικές εκλογές αρκούν, τη στιγμή που οι εθνικές εκλογές έγιναν σε 25 μέρες, με δεδομένο ότι η ΝΔ θα πρέπει να είναι έτοιμη στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν στη Βουλή.

Αντίθετα από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου οι φίλοι και τα μέλη της ΝΔ να ενημερωθούν για τις προθέσεις και τα σχέδια των υποψηφίων.