X

Υποψήφιος και ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Προεδρία της ΝΔ

Κατόρθωσε στο "παρά ένα" να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που απαιτούνταν και μπήκε τρέχοντας στα γραφεία της ΝΔ για να καταθέσει υποψηφιότητα.

Ant1news

Απέδωσε καρπούς ο αγώνας δρόμου του Άδωνι Γεωργιάδη για την συλλογή των 50 υπογραφών που απαιτούνται κι έτσι θα είναι ο τέταρτος υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 18:00, ο Άδωνις Γεωργιάδης, προφανώς ευρισκόμενος επάνω στην μηχανή μεγάλου κυβισμού που τον μετέφερε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε  στο Twitter τρεις λέξεις: "τις βρήκα πάω", εννοώντας τις 50 υπογραφές.

Σχεδόν ταυτόχρονα έφθανε με την μηχανή έξω απο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου μπήκε κυριολεκτικά τρέχοντας, θέλοντας να προλάβει την προθεσμία, που μόλις "είχε λήξει" (στις 18:00).

 

Ο βουλευτής του κόμματος, στις 15:00 το μεσημέρι, με ανάρτηση του στο Twitter ενημέρωνε ότι είχε συγκεντρώσει 45 υπογραφές και έκανε "έκκληση" σε όποιον ήθελε να του δώσει την ευκαιρία όπως ανέφερε, να υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του, ώστε να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 50 υπογραφών.

 

Στις δηλώσεις του, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του, στην εκπνοή της προθεσμίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε «είχα πει από την Δευτέρα που πήρα την απόφαση, ότι θα κάνω προσπάθεια να καταθέσω τις 50 υπογραφές. Αυτήν ήταν μια από τις πιο συγκινητικές εβδομάδες της ζωής μου, ήταν κάτι παρά πολύ δύσκολο».

Σε ότι αφορά την «εκπρόθεσμη», κατά μερικά λεπτά, υποβολή της υποψηφιότητας του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είχε ενημερώσει στις 17:55 την Εφορευτική Επιτροπή ότι είχε συλλέξει τις υπογραφές, ωστόσο του πήρε – δεδομένης και της κίνησης στους δρόμους – κάποιο χρόνο ως να πάει στα γραφεία της ΝΔ, όπου έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 18:00, «περνώντας και κάποια φανάρια με κόκκινο», όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του».

Το βίντεο με τον Άδ. Γεωργιάδη να μπαίνει τρέχοντας στα γραφεία της ΝΔ

Όπως ο ίδιος είπε «από τις 15:00 μου έλειπαν 5 υπογραφές, που βρέθηκαν  τα τελευταία 20 λεπτά από φίλους που κατάλαβαν ότι αλλιώς δεν θα ήμουν υποψήφιος»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε την Εφορευτική Επιτροπή που δέχθηκε να εξετάσει την υποψηφιότητα του, τόνισε ότι «πάνω από όλα είναι η ΝΔ και όλο αυτό το κάνουμε για να πάει μπροστά, να μεγαλώσει και να πάρει ξανά την εξουσία. Θέλουμε μια ΝΔ ανοιχτή, με όραμα και ιδέες», ενώ σημείωσε ότι «όποιος και να βγει, θα είναι άξιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας –εγώ πιστεύω θα είμαι εγώ – κι εγώ θα τον υπηρετήσω πιστά».

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Πρώτος είχε καταθέσει την σχετική λίστα υπογραφών ο υπηρεσιακός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σήμερα το πρωί υπέβαλλε τα σχετικά δικαιολογητικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος "επιτέθηκε" στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ λίγο μετά τις 13:00, επισημοποιηθηκε η υποψηφιότητα και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για την προεδρία του κόμματος.