X

Κυριάκος: Στις 15 Νοεμβρίου να γίνουν οι εκλογές στη ΝΔ

Να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Α. Γεωργιάδη ζήτησε ξανά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ant1news

Την άποψη ότι η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατιας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega, η απόφαση της ΚΕΦΕ είναι σωστή ως προς το καταστατικό αλλά εσφαλμένη ως προς την πολιτική ουσία.

Για τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ πρότεινε να πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου ώστε οι υποψήφιοι να έχουν χρόνο να αναπτύξουν τις σκέψεις τους. Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ακέφαλη αφού ο Ευ. Μεϊμαράκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία και για αυτό χρειάζεται ο απαιτούμενος χρόνος καθώς όπως τόνισε εάν φτάσουν στις εσωκομματικές κάλπες μόνο τα στελέχη του κόμματος τότε «θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν  «χτυπήματα κάτω από τη μέση» κατά τη διάρκεια  της προεκλογικής περιόδου.

Μιλώντας για την «επόμενη ημέρα»  τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια δημόσια δέσμευση ότι όλοι θα στηρίξουν τον νέο πρόεδρο και εκτίμησε ότι εάν κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει πρόβλημα μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα απομονωθεί.

Τόνισε πως δεν αποτελεί συνέχεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν και όπως είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υπέγραψε και τελευταίος στην υποψηφιότητα του γιου του τού έδωσε την ευχή του.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι ανοιχτός σε debate μεταξύ των αντιπάλων του με τη συμμετοχή ακόμα και κοινού, ενώ υπογράμμισε πως μόνο με αυτό τον τρόπο θα καταστεί σαφές ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία εάν επικρατήσει ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος.