X

Άδωνις: Θα είμαι υποψήφιος

Τι λέει η νέα απόφαση της ΚΕΦΕ. Ποιός είπε ο ίδιος ότι είναι ο μόνος του αντίπαλος. Τι δηλώνει ο Κυριάκος. "Θέμα Παπαμιμίκου" βάζει ο Μειμαράκης.

Ant1news

Τέλος στο "θρίλερ" με την υποψηφιότητα του Αδωνη Γεωργιάδη καθώς εγκρίθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος.

«Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ ότι έγινε δεκτή η ένστασή μου και κατά συνέπεια προχωράει κανονικά. Η απόφαση της ΚΕΦΕ η χθεσινή ήταν τυπικώς ορθή γι' αυτό δεν κατηγόρησα τα μέλη της ΚΕΦΕ. Ήταν δικό μου σφάλμα ότι καθυστέρησα και ότι δεν ενημέρωσα. Δεν υπάρχει καμία αιχμή. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της τον κ. Παπαμιμίκο. Πολλές από τις κατηγορίες που ακούστηκαν σε βάρος του είναι άδικες», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τα γραφεία της Συγγρού, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης και συμπλήρωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους μου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με πήρε πρώτος τηλέφωνο για να μου πει ότι διαφωνεί με ό,τι έγινε. Στη συνέχεια με πήρε ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μητσοτάκης. Είμαστε αγαπημένοι και συναγωνιστές. Δεν έχω κανένα αντίπαλο στη ΝΔ. Αντίπαλός μου είναι μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας τον οποίο θα κερδίσω αν εκλεγώ απέναντί του. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι τοποθετήθηκαν δημόσια για το ζήτημά μου. Ξεχωρίζω την παρέμβαση του Α. Σαμαρά ο οποίος με συγκίνησε με την ξεκάθαρη στάση που έλαβε. Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο αγαπημένη. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ δυνατή. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 50 που υπέγραψαν και τους χιλιάδες που μου έχουν στείλει SMS, Tweets, Facebook και μηνύματα. Καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει. Πάμε μπροστά όλα καλά».

Την ικανοποίησή για την εξέλιξη της υπόθεσης εξέφρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εισερχόμενος στην Βουλή, επεσήμανε ότι «ήταν υπερβολική η προσκόλληση της ΚΕΦΕ στον “τύπο”», συμπληρώνοντας ότι πλέον προσβλέπει σε ουσιαστικό διάλογο με τους άλλους τρεις υποψήφιους από τον οποίο η Νέα Δημοκρατία όπως είπε «θα βγει πιο ισχυρή και  πιο ενωμένη».

Πλέον, την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας διεκδικούν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Χθές η ΚΕΦΕ είχε απορρίψει την αίτηση του κ. Γεωργιάδη ως εκπρόθεσμη καθώς ο πρώην υπουργός έφτασε στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού λίγα λεπτά μετά τις 6 οπότε έληγε η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.

Μετά από αντιδράσεις τόσο του ίδιου ο οποίος κατέθεσε ένσταση όσο και των υπολοιπων υποψηφίων κκ Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα, η ΚΕΦΕ συνεδρίασε εκ νέου το πρωί και ενέκρινε την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού.

Μάλιστα, σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ,  «ο κ. Μεϊμαράκης έχει να μιλήσει με τον κ. Παπαμιμίκο από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Έχει αυτονομηθεί πλήρως. Εάν κάνει δεύτερη τόσο προκλητική ανοησία που θαμπώνει την εικόνα της ΝΔ, θα ζητήσει την παραίτησή του».

"Πρέπει με σοβαρότητα να διασφαλίσουμε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας", τόνισε σχολιάζοντας δηκτικά όσα συνέβησαν αναφορικά με την υππόθεση Γεωργιάδη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η απόφαση της ΚΕΦΕ για την έγκριση της υποψηφιότητας Γεωργιάδη

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξέτασε την από 2.10. 2015 έγγραφη ένσταση του μέλους του κόμματος κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά της χθεσινής της απόφασης, με την οποία είχε απορρίψει ομόφωνα το φάκελο της υποψηφιότητάς του, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού και της από 24.9.2015 υπ’ αρ. 2 απόφασή της, λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης και αφού άκουσε τις προφορικές εξηγήσεις του ενιστάμενου, τον οποίο είχε προηγουμένως καλέσει να εμφανιστεί ενώπιoν της , ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1 ) Έκανε τύποις δεκτή την ένσταση.

2) Εξέτασε την ένσταση κατ’ ουσία και αποφάσισε να την κάνει αποδεκτή, κατά πλειοψηφία για τους λόγους ανωτέρας βίας που αναφέρονται σ’ αυτήν σε συνδυασμό με τις προφορικές εξηγήσεις που έδωσε ενώπιόν της ο ενιστάμενος ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε την ΚΕΦΕ, ως όφειλε, για την πιθανή καθυστέρηση της προσέλευσής του. Πέραν της ένστασης και των προφορικών εξηγήσεων του ενιστάμενου, η ΚΕΦΕ έλαβε υπόψη της και συνεκτίμησε τις απόψεις που εξέφρασαν δημόσια και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

3) Προχώρησε σε αποσφράγιση του φακέλου της υποψηφιότητας του ενιστάμενου, χωρίς την παρουσία του και διαπίστωσε την ύπαρξη των υπογραφών 50 μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Κατά τα λοιπά, θα ακολουθήσει και στην περίπτωση του κ. Γεωργιάδη η ίδια διαδικασία εξέλιξης των υπογραφών που συνοδεύουν την υποψηφιότητά του, η οποία ακολουθείται και για τους άλλους τρεις υποψηφίους που ανακοινώθηκαν χθες, μετά το πέρας της οποίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα προβεί στη  λήψη των αναγκαίων αποφάσεων και την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.