X

Μεϊμαράκης: δεν είναι δεδομένη η ψήφος μας στα επώδυνα μέτρα

Εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση. Ποια στάση θα κρατήσει η ΝΔ στην εκλογή ΠτΔ. Εγκρίθηκε τελικά η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ant1news

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μεμαράκης, κατά την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία παρέστη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, λίγη ώρα αφότου τελικώς εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του για την ηγεσία της ΝΔ.

Ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Κυβέρνηση, που είχε στην κρίσιμη ώρα την στήριξη της «υπεύθυνης στάσης της ΝΔ για να φράξει τον δρόμο του Grexit», δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένες τις ψήφους της αντιπολίτευσης  στα σκληρά μέτρα λιτότητας του τρίτου μνημονίου.  

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η χώρα προσέφυγε σε εκλογές «από εκείνους που έμειναν πιστοί στις ιδέες που όλοι μαζί εξέφραζαν από την αρχή, αλλά κυρίως για να προλάβει την φοροκαταιγίδα που έρχεται για όλους ως το τέλος του χρόνου και όλα όσα γίνουν μετά την επιβολή των capital control και τα μέτρα εφαρμογής του τρίτου μνημονίου που έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι κέρδισε τις εκλογές με ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά ηττήθηκε κάθε πτυχή της πολιτικής του.

 

 

 

Σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, θέση για την οποία η Κυβέρνηση έχει προτείνει τον Νίκο Βούτση, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι όπως και σε κάθε μυστική ψηφοφορία στην Βουλή, η ψήφος των βουλευτών θα είναι κατά συνείδηση, όπως ορίζει και ο κανονισμός της Βουλής.

Η ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας: