X

Διαφωνούν και για τον γραμματέα της ΚΟ στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάλπες στήνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τους αντιπροέδρους που θα προτείνει το κόμμα στην αυριανή ψηφοφορία όσο και για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο.

Ant1news

Δεν κατέληξαν σε μια κοινή απόφαση στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τα πρόσωπα που θα προταθούν στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τις θέσεις των αντιπροέδρων, όσο και για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο.

Για το λόγο αυτό στήθηκαν κάλπες προκειμένου να αναδειχτούν τα πρόσωπα που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων όσο και για την επιλογή του γραμματέα της Κ.Ο.

Για τις θέσεις των αντιπροέδρων προτάθηκαν από τον κ. Τσίπρα οι εξής: Α’ Αντιπρόεδρος Τάσος Κουράκης, Β’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Βαρεμένος και Γ’ Αντιπρόεδρος, Τασία Χριστοδουλουπούλου.

Παράλληλα όμως αυτοπροτάθηκαν και οι Χαρά Καφαντάρη, Εύη Καρακώστα, Μουσταφα Μουσταφά,Νίκος Συρμαλένιος, ενώ προτάθηκε και ο Δημήτρης Γάκης.

Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πόλωσης στη Κ.Ο  αποφασίστηκε να καταρτιστεί ενιαίο ψηφοδέλτιο με αλφαβητική σειρά, ο κάθε βουλευτής να έχει δικαίωμα να βάλει ως τρεις σταυρούς και οι τρεις πρώτοι θα π0ροταθούν για τις αντίστοιχες θέσεις.

Η ψηφοφορία θα γίνει απόψε, ενώ αύριο θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη γραμματέα της Κ.Ο.

Υποψήφιοι για τη θέση είναι ο Σωκράτης Φάμελλος που είναι επιλογή των «προεδρικών» και ο Χρήστος Μαντάς, που καταλογίζεται στο μπλοκ των «53+»

«Πέρασε» η πρόταση Τσίπρα

Η πρόταση του κ. Τσίπρα για τους τρεις αντιπροέδρους της Βουλής, (Τάσος Κουράκης, Γιώργος Βαρεμένος και Τάσια Χριστοδουλοπούλου) πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αποκλείεται η σειρά που είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας να αλλάξει, για λόγους εσωτερικών συσχετισμών, καθώς η κα. Χριστοδουλοπούλου ανήκει στο μπλοκ των 53+.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής: Κουράκης 81, Βαρεμένος 68, Χριστοδουλοπούλου 68, Μουσταφά 54, Καφαντάρη 50, Συρμαλένιος 50, Γάκης 24 και Καρακώστα 14.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο -μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής- προκειμένου να εκλεγούν ο Γραμματέας της Κ.Ο. και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.