X

Ποτάμι: Γιατί έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές;

Το Ποτάμι επικρίνει την Ευρώπη και την κυβέρνηση για την μεταναστευτική πολιτική, με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα-Φάιμαν στη Λέσβο.

Ant1news



«Γιατί έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές;», διερωτάται το Ποτάμι, σε σχόλιό του για την προσφυγική κρίση, ενώ επιτίθεται στον Πρωθυπουργό, με αφορμή τη σημερινή του επίσκεψη στη Λέσβο μαζί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

«Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας κ.Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί την γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ.Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. Και έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία – με την διαμεσολάβηση της ΕΕ – έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της», αναφέρει το Ποτάμι.

«Ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ.Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι ετοιμάζει "μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας" και είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα. Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την Άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί "λιάζονται" και το βράδυ εξαφανίζονται», προσθέτει.