X

ΝΔ: Στις 22 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου

Στις 29 Νοεμβρίου οι επαναληπτικές εφόσον χρειαστούν. Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ την Δευτέρα για να κλείσουν τα διαδικαστικά θέματα.

Ant1news

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέου αρχηγού, αποφάσισε ομόφωνα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) που συνεδρίασε σήμερα το βράδυ.

Αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων για τη συμβολή τους ώστε να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση.

Η ΚΕΦΕ της ΝΔ θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα στις 15:00 προκειμένου να «κλείσουν» διαδικαστικά θέματα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

"Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε οι εκλογές για την ανάδειξη στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία να γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 15:00."

Τι λένε οι υποψήφιοι για το debate

Μέσα σε αυτό το φόντο, οι υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος βλέπουν με θετικό μάτι την πρόσκληση που τoύς απηύθυνε η ΕΡΤ για τη διεξαγωγή debate.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν δεν είναι αρνητικοί αλλά είναι θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων αλλά και στην ΚΕΦΕ και να καθοριστεί αν θα διεξαχθεί μόνο αυτή η τηλεμαχία ή και άλλες.

Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να διεξαχθούν δύο συνδιασκέψεις ή και περισσότερες θεματικές συνδιασκέψεις όπως πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπεριλαμβάνοντας όμως και συνδιάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι έλαβαν την πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ και απάντησαν αμέσως θετικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Θετικός εμφανίζεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανοιχτός σε κάθε πρόταση που διευκολύνει το δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεργάτες του οποίου επισημαίνουν πως ήδη ο Περιφερειάρχης έχει  καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή τουλάχιστον πέντε θεματικών συνδιασκέψεων για την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, την Κοινωνική Συνοχή, τους Νέους και την Ανεργία,  τους Θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος.

Ξεκινούν περιοδείες οι υποψήφιοι

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, οι υποψήφιοι για την ηγεσία ξεκινούν περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στην Λευκωσία όπου θα έχει επαφές με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, από τον οποίο αναμένεται να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Επίσης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε το απόγευμα τα γραφεία του στην Αθήνα, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Πάτρα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προγραμματίζει να ξεκινήσει την περιοδεία του την Παρασκευή από τις Σκουριές της Χαλκιδικής ενώ άγνωστο παραμένει το πώς θα κινηθεί προεκλογικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.