X

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ

Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Τι αναμένεται εάν χρειαστούν επαναληπτικές. Τι λένε οι υποψήφιοι για το ενδεχόμενο debate. Ποιος ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά.

Ant1news

«Κλείδωσε» η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισε ομόφωνα οι εκλογές να διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ενώ εάν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 15:00.

Πλέον, οι υποψήφιοι στρέφουν το βλέμμα τους στο ενδεχόμενο debate που προτάθηκε από την ΕΡΤ, για το οποίο όλοι φαίνονται θετικοί.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη τονίζουν ότι ο ίδιος δεν είναι αρνητικός αλλά θεωρούν ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι έλαβαν την πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ και απάντησαν αμέσως θετικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ θετικός εμφανίζεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανοιχτός σε κάθε πρόταση που διευκολύνει το δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εν τω μεταξύ, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενοι σε σενάρια και δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προεδρου της ΝΔ στην εσωκομματική διαδικασία, έκαναν το εξης σχόλιο: «Από την πρώτη στιγμή είπαμε -και το επαναλαμβάνουμε- ότι ο Αντώνης Σαμαράς ό,τι θέλει να πει το λέει ο ίδιος και ουδείς εκφράζεται εκ μέρους του».