X

Μεϊμαράκης: Ο κ. Βούτσης να εκφράσει το κοινοβούλιο αυτόνομα και όχι την κυβέρνηση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής είχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ωστόσο, σε δηλώσεις του δεν θέλησε να σχολιάσει την εκλογική διαδικασία για το νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Ant1news

Τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία του κόμματος, σημείωσε πως με τον κ. Βούτση είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και είπε πως του ζήτησε να εκφράσει το κοινοβούλιο αυτόνομα και όχι την κυβέρνηση.

«Του ζήτησα να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η ΝΔ θα επιθυμούσε τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι σε ένα άρθρο, για να υπάρχει άνεση να το συζητήσουμε. Το προηγούμενο 7μηνο τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από τα προηγούμενα δύο χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βούτση. Με όλο το προεδρείο θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον αυτόνομο χαρακτήρα της Βουλής σε υψηλό επίπεδο» τόνισε.

Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία για νέο πρόεδρο στη ΝΔ, ο κ. Μειμαράκης δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο καθώς όπως ανέφερε η φοροκαταιγίδα που έρχεται αφορά περισσότερο τους Έλληνες πολίτες. 

"Αυτά που ενδιαφέρουν, αυτή τη στιγμή, είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η περικοπή του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, η περικοπή του επιδόματος για τα άτομα με αναπηρία. Τώρα, οι πολίτες έχουν μιλήσει. Η κοινωνία έχει μιλήσει. Η Νέα Δημοκρατία, με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά, επομένως, είναι ζητήματα δευτερεύοντα στη σημερινή φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας", τόνισε.