X

Μαντάς: Πέμπτη-Παρασκευή το αργότερο η ψήφιση των προαπαιτούμενων

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news



Την ερχόμενη Πέμπτη ή την Παρασκευή το αργότερο θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, όπως δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM».

«Η προσπάθεια είναι να είναι επείγον (σ.σ. και όχι κατεπείγον το νομοσχέδιο). Άρα να υπάρχει δυνατότητα η διαδικαστική και η θεσμική, με συντμημένο χρόνο, αλλά με όλες τις διαδικασίες, δηλαδή και με ακρόαση φορέων κλπ. που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά τα ζητήματα. Αυτή είναι η προσπάθεια, με κατάθεση τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα έχει ανακοινωθεί ήδη από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκροτηθούν και οι διαρκείς επιτροπές της Βουλής κι άρα, θα είμαστε έτοιμοι από Τρίτη να ξεκινήσουμε τη συζήτηση. Πέμπτη-Παρασκευή το αργότερο (θα ψηφιστεί)», ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Όπως είπε, «οι διαδικασίες αυτές είναι πράγματι χρονικά περιορισμένες, ωστόσο υπάρχουν πολλά σημεία, τα οποία στο δημόσιο διάλογο, θα έλεγα, έχουν συζητηθεί. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα αυτή του επείγοντος, έτσι ώστε να υπάρξει, σε συντμημένο χρονικό διάστημα, όλη η διαδικασία».

«Νομίζω θα το καταφέρουμε. Έτσι ήταν προγραμματισμένο και πριν, δεν είναι γι’ αυτό, βεβαίως, δικαιολογημένες οποιεσδήποτε ανησυχίες. Δεν θα δείξουμε σε αυτή τη διαδικασία ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο αριστερός. Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν μετά. Γιατί, εάν με οποιονδήποτε τρόπο, βάλουμε σε διακινδύνευση το χρονοδιάγραμμα και της πρώτης αξιολόγησης κλπ., θα μπούμε σε περιπέτειες. Δεν πρέπει με τίποτα αυτό να το επιτρέψουμε», πρόσθεσε.