X

Νέα Δημοκρατία: Καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή

Ζητά την λήψη μέτρων απο τον Αλέξη Τσίπρα για παρανομίες με εμπλοκή υπουργών του. Αιχμηρή η απάντηση του Μαξίμου.

Ant1news

«Αδιαφάνεια» απαιτεί η Νέα Δημοκρατία για τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την εμπλοκή υπουργών της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συγγρού τονίζεται ότι «καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή» και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στο «ποια είναι η θέση του απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς».

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Μαξίμου, που τονίζει ότι έχουν δοθεί θεσμικές απαντήσεις για το θέμα, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία αγνοεί.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε “πρόβλημα” στο δικό του “πόθεν έσχες”, χθες μετά από την πίεσή μας εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του “πρόβλημα”.

Τα ερωτήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ:

Πρώτον: Πόσοι και ποίοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα;

Δεύτερον: Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις;

Τρίτον: Ποια είναι η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;

Σε κάθε περίπτωση, το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο. Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί διαφάνεια εδώ και τώρα. Καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή. Καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

"Αιχμηρή" απάντηση του Μαξίμου

"Πυρά" εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε το Μαξίμου, απαντώντας στην ανακοίνωση της Συγγρού.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ότι επαναλαμβάνει θεσμικά ατοπήματα, σημειώνοντας ότι "οι αντιθεσμικές «διαρροές» πήραν θεσμικές απαντήσεις που υποδεικνύουν την θεσμική οδό", δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

"Κόλλησε η βελόνα στη Νέα Δημοκρατία, και επαναλαμβάνουν τα ίδια θεσμικά ατοπήματα και μάλιστα κατά λέξη. Δεν φτάνει που τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οι επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν "επειδή, εκτός των άλλων, είναι και ανενημέρωτοι, τους πληροφορούμε ότι: οι αντιθεσμικές "διαρροές" πήραν θεσμικές απαντήσεις, η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα, και σε αυτήν συμμετέχει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίον προφανώς δεν έχουν ρωτήσει».

Η αιχμηρή απάντηση τελειώνει ως εξής "ένα σχόλιο αρμόζει στη Νέα Δημοκρατία, όταν -θεατρινίστικα- κόπτεται για τη διαφθορά: φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης".