X

“Αυστηρά” μηνύματα Μεϊμαράκη για Σκόπια και Τουρκία

Συστάσεις στην Κυβέρνηση για την γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει στα εθνικά θέματα, από τον υπηρεσιακό και υποψήφιο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news

«Τα εθνικά μας δίκαια, παρόλη την κρίση, εμείς θα τα υπερασπιστούμε. Παρόλη την κρίση, στα εθνικά μας δίκαια δεν κάνουμε βήμα πίσω», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «προς όλους και προς την Κυβέρνηση», από την Έδεσσα, όπου παραβρέθηκε για τους εορτασμούς της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

Ο υπηρεσιακός και υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Βόρεια Ελλάδα, επεσήμανε ότι «πρέπει να το καταλάβει καλά αυτό η κυβέρνηση κι όλοι εκείνοι που θα πάρουν το μήνυμα και στο θέμα των Σκοπίων και στο θέμα των εθνικών ζητημάτων με τα θαλάσσια ύδατα με την Τουρκία».

Σε ότι αφορά τα Σκόπια σημείωσε ότι η χώρα δεν πρέπει να φύγει από την γραμμή της απόφασης του Βουκουρεστίου, τονίζοντας ότι «πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι ως προς τα Σκόπια η ομόφωνη απόφαση της Βουλής που μας οδήγησε στην απόφαση του Βουκουρεστίου ισχύει και μας δεσμεύει. Και η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε κανένα τέτοιο διάλογο».

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε «όσον αφορά στις κοινές περιπολίες που σκέπτεται η κυβέρνηση να έχει μαζί με τους Τούρκους στα θαλάσσια ύδατα, να το ξεχάσει».