X

Το Ποτάμι: Αντί να δίνει λύσεις, η κυβέρνηση ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας

Για παλινωδίες της κυβέρνησης, κάνει λόγο το Ποτάμι. Παράλληλα επικρίνει την Ε.Ε. για τη στάση της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ant1news

«Η κυβέρνηση με τα ψέματά της, την προχειρότητα και τις παλινωδίες της, αντί να δίνει λύσεις, ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας», επισημαίνει το Ποτάμι κάνοντας λόγο για εικόνα από το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν.

«Ξαναζούμε και με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου το "Θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε τη δόση;", σημειώνει ακόμη και προσθέτει ότι το ερώτημα που κυριαρχούσε σχεδόν σε κάθε αξιολόγηση, κυριαρχεί και σήμερα μαζί με τα γνωστά περί ισοδύναμων, που λέγονται για εσωτερική κατανάλωση, περί πολιτικής διαπραγμάτευσης κλπ…

Το Ποτάμι εκφράζει την αντίρρησή του στο τρόπο νομοθέτησης με κατεπείγοντα νομοσχέδια καθώς, όπως υποστηρίζει, «το κλίμα αβεβαιότητας οδηγεί μεγάλες επενδύσεις, όπως αυτή της Microsoft, εκτός Ελλάδας. Δεν είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς γιατί οι άλλες χώρες βγαίνουν από τα μνημόνια και εμείς που μπήκαμε πρώτοι, δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε», καταλήγει. 

Η Ευρώπη «παίρνει μέτρα» αλλά τα «γιατί» των πνιγμένων στοιχειώνουν την ανικανότητά μας

«Η νέα τραγωδία στο Αιγαίο αποδόμησε πάλι τη δήθεν ευρωπαϊκή αισιοδοξία μετά τη Σύνοδο Κορυφής» υπογραμμίζει το Ποτάμι όσον αφορά στο Προσφυγικό.

«Η Ευρώπη “παίρνει μέτρα” αλλά τα “γιατί” των πνιγμένων στοιχειώνουν την ανικανότητά μας» επισημαίνει και συμπληρώνει: «Τι απάντηση να δώσεις στους γονείς των βρεφών και παιδιών; Ότι τα παιδιά τους εξαιρέθηκαν βιαίως μιας κάποιας ενδοευρωπαϊκής ποσόστωσης; Ενός ανοιγοκλεισίματος της Σένγκεν; Της ατιμωρησίας των δουλεμπόρων;»

Δυστυχώς, καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού, αυτή η τραγωδία δείχνει περισσότερο σαν αφορμή να αναδιανεμηθούν κονδύλια εντός ΕΕ παρά να απαντήσουμε -έστω- κάποτε σε αυτά τα «γιατί». «Και αποτελεί ύβρη η ζωή των παιδιών του πολέμου να μπαίνει σε παζάρια για άσχετα θέματα».