X

Τζιτζικώστας: Θα σπάσω την «καμαρίλα» στη ΝΔ

Οι Βουλγαράκηδες της ΝΔ δεν θέλουν την αλλαγή και αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Ant1news

Για δυσκολία στους μηχανισμούς ακινησίας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στο ότι δεν θα μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η πολιτική ιστορία της χώρας απέδειξε ότι μπορεί να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός και δήλωσε ότι δέχεται χτυπήματα γιατί ενοχλεί το γεγονός ότι η βάση της ΝΔ αγκαλιάζει την υποψηφιότητα που θα φέρει την αλλαγή στην παράταξη.

Ο κ. Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του στον «Ενικό», επεσήμανε ότι το «τζάκι» δεν είναι μόνο το όνομα, είναι και ένα σύστημα που δημιουργείται γύρω από ένα σύστημα μιας οικογένειας. «Θα σπάσω την καμαρίλα» δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως στη νέα προσπάθεια τα έμπειρα στελέχη θα έχουν σημαντικό ρόλο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την άποψη ότι ήταν λάθος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη όταν αναφέρθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι η όποια διαφορά με τον πρόεδρο της ΝΔ είναι στο πως οραματίζονται τη ΝΔ του αύριο. «Τον κ. Μεϊμαράκη τον εκτιμώ. Έχει μεγάλη πορεία στην παράταξη και 40 χρόνια ιστορία», σημείωσε.

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι είναι «μια χαρά», καθώς ο ίδιος τιμά την ιστορία της παράταξης και τους αρχηγούς που την υπηρέτησαν. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση έγιναν γενναίες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν τονώθηκε όσο θα έπρεπε η οικονομία.

«Η κυβέρνηση Καραμανλή και Σαμαρά παρέδωσαν τη χώρα σε καλύτερη μοίρα από όταν την παρέλαβαν. Ο Καραμανλής είπε την αλήθεια στον κόσμο και ζήτησε συναίνεση που δεν πήρε ποτέ» είπε και εξήγησε ότι είχε ζητήσει την παραίτηση Σαμαρά, καθώς θεώρησε ότι θα ήταν καταστροφή για την οικονομία οι εκλογές και ότι θα ήταν πιο σωστό εάν ο κ. Σαμαράς έκανε ένα βήμα πίσω, αν μη τι άλλο για να τους εκθέσει.

Σχετικά με τη υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ, σημείωσε ότι πήρε την απόφαση με παραταξιακή συνείδηση. «Αν πίστευα ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση που θα ξανακάνει ελκυστική στην κοινωνία την παράταξή μας, δεν θα κατέβαινα. Εάν ο Κώστας Καραμανλής κατέβαινε, δεν θα υπήρχε άλλος υποψήφιος στην παράταξη», δήλωσε.

«Οι Βουλγαράκηδες της ΝΔ δεν θέλουν την αλλαγή στις 22 του μηνός και αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα που κάνω», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ σε ερώτηση για το εάν υπήρχε αρχικά στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά προς το πρόσωπό του, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Αυτά θέλω να σπάσω από την παράταξή μου, τις συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Η ουσία είναι ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει απολύτως καμία συμφωνία. Αν κάποιος έχει υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου, δεν έχει πάρει εντολή».

Όσον για την επόμενη ημέρα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε ότι θα απευθυνθεί στους συνυποψηφίους του και θα αποτιμηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ εάν δεν συγκεντρώνει ο πρώτος ποσοστό 50%, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος.