X

Θεοδωράκης: Ο Πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις για τον Γιάννη Πανούση

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού, ζητώντας έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού.

Ant1news

Σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για το παρακράτος ζητά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μετά τις αποκαλύψεις Πανούση, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τον καλεί να απαντήσει εάν ερεύνησε τις καταγγελίες που συνδέουν στελέχη του κόμματος του με την τρομοκρατία. «Όσα αποκαλύπτονται για διαπραγματεύσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης με κρατουμένους, για τα νομοθετήματα που προωθούνται, επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις Πανούση για δράση παρακρατικών μηχανισμών στο πλευρό συγκεκριμένων υπουργών», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης και μιλά για υποχρέωση του πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις.

«Είναι υποχρέωση προσωπικά του Πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις, πόσω μάλλον όταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατείνεται ότι τον έχει ενημερώσει για όλα αυτά τα παρακρατικά φαινόμενα», τονίζει και ζητά απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

•Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι γνώριζε;

•Και αν όντως γνώριζε, τι έκανε;

•Ερεύνησε τις καταγγελίες που συνδέουν στελέχη του κόμματος του με την τρομοκρατία;

•Θεωρεί σωστό ο Πρωθυπουργός οι σύμβουλοι του υπουργού Δικαιοσύνης να διαπραγματεύονται εν κρυπτώ με συγκεκριμένους κρατούμενους τα νομοθετήματα της κυβέρνησής του;

•Τι προτίθεται να κάνει ο κ.Τσίπρας έτσι ώστε να χτυπηθεί το παρακράτος και να αποκατασταθεί η θεσμική λειτουργία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την αστυνομία;