X

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη

Πώς σχολιάζει η Ελένη Σταματάκη την εμπλοκή του Πάνου Λάμπρου, μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ., στην υπόθεση Πανούση.

Ant1news

«Εμείς υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ελένη Σταματάκη, τονίζοντας ότι δεν τους ξεχωρίζουν σε τρομοκράτες και μη.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στη φυλακή, να μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να τιμωρεί και να παίρνει αποφάσεις», δήλωσε σε συνέντευξή της στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Παράλληλα, η κα Σταματάκη απάντησε στα περί σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστές, λέγοντας ότι ήταν πάντα ένα θεσμικό κόμμα, ήταν πάντα μέσα στους θεσμούς, διεκδικούσε την συμμετοχή του με δημοκρατικό τρόπο και την εκλογή του και την άσκηση της εξουσίας. «Άρα πότε ήταν με τους αντιεξουσιαστές; Πότε λέγαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές; Ποτέ», επεσήμανε.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή του Πάνου Λάμπρου, μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ., στην υπόθεση του Γιάννη Πανούση, τόνισε ότι ο Π. Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς.

«Ο Π. Λάμπρου εδώ και 20 χρόνια ασχολείται με τα κοινωνικά και τα πολιτικά δικαιώματα. Συνομιλεί με όλους τους φυλακισμένους χωρίς διακρίσεις και υπερασπίζεται κάποια δικαιώματα που πρέπει να έχουν ως έγκλειστοι. Καθένας που ασχολείται με την πολιτική, ασχολείται με έναν τομέα και με τα προβλήματά του», είπε χαρακτηριστικά.