X

ΝΔ: είμαστε όλοι “ένα με την Γαλλία”

Για τυφλό χτύπημα κατά  αθώων πολιτών, της Δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας, κάνει λόγο η ΝΔ. Έκτακτη σύσκεψη στην Συγγρού

Ant1news

«Η Νέα Δημοκρατία και η Κοινοβουλευτική της Ομάδα συμπαρίστανται ολόθερμα στο Γαλλικό λαό για το αποτρόπαιο τρομοκρατικό πλήγμα που δέχθηκε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος που προστίθεται στο ελληνικό «τσουνάμι» αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας, όπου έγινε αποτίμηση της κατάστασης μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως τονίζει η Συγγρού «ζούμε συνθήκες τυφλού τρομοκρατικού πολέμου κατά αθώων πολιτών, κατά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, κατά, τελικά, της ανοιχτής κοινωνίας. Η Γαλλία δεν είναι μόνο το θύμα αυτής της επίθεσης μίσους, βαρβαρότητας και απανθρωπιάς. Είναι και το σύμβολο ενός τρόπου ζωής που αποτελεί κατάκτηση για κάθε άνθρωπο».

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «η ανοιχτή κοινωνία και οι ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο πραγματικός στόχος και εχθρός αυτού του άνανδρου σκοταδισμού», συμπληρώνοντας όμως ότι «η Δημοκρατία οφείλει να είναι μαχόμενη. Και σε αυτή τη μάχη που δίνει η Δημοκρατία, όπως υπαγορεύει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη,  είμαστε όλοι δίπλα στη Γαλλία, είμαστε όλοι ένα με τη Γαλλία!».

Στην έκτακτη σύσκεψη της ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας, που συνεκλήθη με εντολή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρέστησαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Συντονιστής της ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας Κώστας Τασούλας, ο Τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Τομεάρχης Εθνικής Αμύνης Ιωάννης Κεφαλογιάννης.