X

Μεϊμαράκης: να κρατήσουμε τις “κατακόκκινες γραμμές” στα εθνικά θέματα

Τι επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία. Τι αναφέρει για το Προσφυγικό και τον ρόλο της γείτονος.

Ant1news

«Όσο αφορά στα εθνικά ζητήματα και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, θέλω να τονίσω ό,τι για τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να γίνουν εκπτώσεις μέσα στα προβλήματα της κρίσης. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση, υπάρχει κρίση αξιών. Αλλά για τα εθνικά ζητήματα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κατακόκκινες γραμμές, από τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω», τονίζει σε δήλωση του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την διήμερη επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκτατίας, «εάν η οικονομία ανακάμψει ο μισθός και η σύνταξη μπορούν να ξανα αυξηθούν. Τα εθνικά θέματα άμα στραβώσουν- το έχει αποδείξει η ιστορία- είναι δύσκολο να τα ξαναλύσουμε».

"Ο Τσίπρας να θέσει τα ζητήματα που «πρέπει»"

 «Θα πρότεινα με ψυχραιμία και σύνεση, ο Πρωθυπουργός να θέσει τα συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει στην Τουρκία. Να προσπαθήσουμε από κοινού να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή πολιτική, ώστε τα hot spots να γίνουν και οι πρόσφυγες να ταυτοποιούνται στην Τουρκία. Και να σταματήσει το δουλεμπόριο που γίνεται αυτή τη στιγμή. Να σταματήσουν και οι πνιγμοί των αθώων και απελπισμένων ανθρώπων», σημειώνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως προσθέτει ο κ. Μεϊμαράκης, «η ταυτοποίηση στην Τουρκία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής πολιτικής, με την υποδομή και τα χρήματα που απαιτούνται να έχει η Τουρκία για να βοηθηθεί στην προσπάθεια αυτή»., ενώ συμπλήρωσε «επιμένω και στην άποψη ότι πρέπει και ο ΟΗΕ να ενημερωθεί γιατί η συντριπτική πλειοψηφία είναι πρόσφυγες πολέμου. Οπότε πρέπει να συνεννοηθούμε στο πλαίσιο και του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή και ειρηνική συναδέλφωση και συμβίωση με γείτονες οι οποίοι, πολλές φορές, είναι δύστροποι και προκαλούν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν βοηθά την ειρηνική συμβίωση που η Ελλάδα τουλάχιστον επιθυμεί να έχουμε».