X

ΚΚΕ: Άμεση ανάγκη για έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης

Αποδεικνύεται ότι η αντισεισμική προστασία και θωράκιση δεν μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, τονίζει το ΚΚΕ, με αφορμή το σεισμό στη Λευκάδα.

Ant1news

Να αρχίσουν άμεσα έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη χώρα ζητά το ΚΚΕ, με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα, που είχε ως συνέπεια το θάνατο δύο ανθρώπων.

Το συμβάν αυτό, σύμφωνα με το ΚΚΕ, επαναφέρει με τραγικό τρόπο την έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης της χώρας, ιδιαίτερα σε μια σεισμογενή περιοχή όπως είναι τα νησιά του Ιονίου.

Το ΚΚΕ απαιτεί η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και να παρθούν μέτρα στήριξης των πληγέντων. Ζητά επίσης ειδικά επιπλέον μέτρα για τους άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, που χτυπήθηκαν από το σεισμό και να προχωρήσει τώρα ο ουσιαστικός έλεγχος καταλληλότητας όλων των κτιρίων.

«Αποδεικνύεται ότι η αντισεισμική προστασία και θωράκιση δεν μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, όπως κάνουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που δεν υλοποιούν με προτεραιότητα αυτά τα αναγκαία έργα υποδομής, γιατί δεν εξασφαλίζουν υπερκέρδη στο κεφάλαιο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.