X

Βορίδης: Έχει πέσει πολύ χαμηλά ο Μεϊμαράκης

Ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε είχε σχέση με την εταιρεία που ανέλαβε την τεχνική κάλυψη των εκλογών και τονίζει ότι ο κ. Μεϊμαράκης έπρεπε να αναλάβει από χθες την πολιτική ευθύνη.

Ant1news

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μάκη Βορίδη στις αιχμές Μεϊμαράκη περί σχέσης του με την εταιρεία που είχε αναλάβει την τεχνική κάλυψη των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

«Ουδέποτε είχα σχέση ή γνώριζα την εταιρεία», ξεκαθάρισε ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «BHMA FM». Πέρασε, μάλιστα, στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι «πέφτει πολύ χαμηλά ο κ. Μεϊμαράκης, όταν δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα» και σημειώνοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης έπρεπε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να ζητήσει συγγνώμη από χθες».

Αναλυτικότερα, ο κ. Βορίδης δήλωσε στον «ΒΗΜΑ FM»:

«Έχει πέσει πολύ χαμηλά το επίπεδο. Για να το ξεκαθαρίσουμε, ουδέποτε είχα οιαδήποτε σχέση εντολής δικηγορικής, υπεράσπισης ή άλλη με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν την ξέρω την εταιρεία, δεν ξέρω ποιος είναι, δεν ξέρω ποιος την εκπροσωπεί, δεν ξέρω το όνομα της -το έμαθα τώρα. Εγώ λοιπόν ποτέ δεν έχω εκπροσωπήσει τη συγκεκριμένη εταιρεία. Για να είμαι απόλυτα βέβαιος, γιατί εγώ έχω εκπροσωπήσει χιλιάδες υποθέσεις σε μια 20ετή δικηγορική διαδρομή, έβαλα την συνεργάτιδα μου και έχει ψάξει το αρχείο όλο. Λοιπόν, η Info Solutions στο δικό μου το αρχείο, δεν υπάρχει. Αν με ρωτήσετε τώρα ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, εγώ το όνομά του δεν το γνωρίζω. Και δεν με νοιάζει το πρόσωπο, αλλά με νοιάζει ότι τα έχει κάνει μούσκεμα. Με νοιάζει το αν τον λένε Γιώργο ή Νίκο.

Εγώ υπογραφή να έχω βάλει σε έργο της εταιρείας αυτής στο υπουργείο Υγείας, δεν έχω βάλει. Το Υπουργείο Υποδομών τι σχέση έχει με τον Σαμαρά; Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος ήταν στο Μαξίμου τότε. Πάμε όμως στο Υπουργείο Υγείας: Δεν υπάρχει τέτοια υπογραφή. Μην μου πει κανείς ότι το νοσοκομείο τάδε έχει αναθέσει μια σύμβαση κάπου, γιατί τα νοσοκομεία δεν περνάνε μέσα από το κεντρικό υπουργείο. Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ δεν τα αφήνω τα πράγματα. Επειδή εγώ λέω λοιπόν ότι ποτέ δεν έχω υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη εταιρεία και ποτέ δεν έχω αναλάβει υπόθεση, να μου φέρει τις υποθέσεις που έχω υπερασπιστεί και έχω αναλάβει. Ας μας πει λοιπόν αυτός που τα λέει, γιατί τα λέει; Εμένα μπορεί να μου πουν ό,τι θέλουν, λέει τώρα, ας πούμε, «οι άρτι αφιχθέντες». Μάλιστα, κάνε μου κριτική γιατί δεν ήμουν χρόνια στη ΝΔ. Δικαίωμα σου, δεν μπορώ να σου πω τίποτα γι’ αυτό. Απλώς λέω ότι μια τέτοια λογική κρατάει τη ΝΔ μικρή και κλειστό κλαμπ.

Η επιλογή έγινε από την κομματική υπηρεσία, προϊστάμενος της οποίας είναι ο κ. Μεϊμαράκης, δεν είμαι εγώ. Ας υποθέσουμε ότι ίσχυαν και όλα αυτά, τον πήρα εγώ τηλέφωνο να του πω να τη δώσει στην εταιρεία; Πώς ενεπλάκην εγώ σ’ αυτό; Αν κάποιος όμως προφανώς δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα, μετά πέφτουμε πολύ χαμηλά. Απαντώ λοιπόν στο εξής: κατά τη γνώμη μου έχει αναδειχθεί πλήρως η σύγκρουση συμφερόντων. Γιατί από χθες που έχει συμβεί αυτό το φριχτό, αυτό το οδυνηρό, αυτή η τρομερή αστοχία που μας έχει όλους εκθέσει με ανεπανόρθωτο τρόπο και έχει επιφέρει ένα τέτοιο πλήγμα στην παράταξη, ο πρόεδρος της ΝΔ το όλο που έχει να πει, είναι να βγει και να μιλήσει σήμερα; Έπρεπε να έχει βγει χθες με το που ανακοινώνεται η απόφαση της ΚΕΦΕ για την αναβολή και να πει ένα συγγνώμη. Δεν σας λέω εγώ για τίποτα άλλο, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, όπως θα έκανε κάθε πρόεδρος της ΝΔ, να ζητήσει ένα συγγνώμη, να αρνηθεί την οποιαδήποτε προσωπική του ευθύνη. Αν θέλει να την αρνηθεί και να πει ότι εγώ θα ελέγξω και θα κάνω και θα τιμωρήσω… Μπήκε δυο φορές πιο σκληρή κριτική για τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ και γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Πολιτικός προϊστάμενος της ΝΔ είναι ο πρόεδρός της. Για κάθε τι καλό και κάθε τι κακό. Όπως π.χ. ο πρόεδρος της ΝΔ θα πιστωθεί μία καλή κοινοβουλευτική ομιλία ή μία καλή κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ, έτσι θα χρεωθεί οποιαδήποτε δυσλειτουργία».

Για τη στάση του μετά την εκλογική διαδικασία

«Εγώ έχω δεσμευτεί ότι θα σεβαστώ την απόφαση της πλειοψηφίας, όποια και να είναι. Το τι θα πράξουν τρίτοι άσχετοι με το ζήτημα που έχεις εσύ για το οποίο εγείρεται το θέμα της παραίτησής σου, δεν σε αφορά. Μπορείς να το θέσεις πολιτικά και να κάνουν αυτοί αυτό που είναι να κάνουν, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση της δικής σου πράξης.»