X

“Καζάνι που βράζει” η Νέα Δημοκρατία

Πέμπτος «παίκτης» του «εμφυλίου» η ΚΕΦΕ. Οι βολές από τους υποψηφίους και οι απουσίες που διαφαίνονται στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο..

Ant1news

Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες στην Νέα Δημοκρατία, για την ευθύνη του «φιάσκου» της Κυριακής. Αφού η ΚΕΦΕ έλαβε την εξουσιοδότηση και των τεσσάρων υποψηφίων, χθες το μεσημέρι, για να αναλάβει εκ νέου τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, στη συνέχεια οι ίδιοι υποψήφιοι ζήτησαν την παραίτηση μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Οι Α.Τζιτζικώστας, Κ.Μητσοτάκης και Ά.Γεωργιάδης ζήτησαν την παραίτηση κάποιων μελών ή του συνόλου της Επιτροπής, ενώ ο Ε.Μεϊμαράκης στοχοποιεί συγκεκριμένα στελέχη.

«Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, διά των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Πιθανότερη επόμενη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της διαδικασίας είναι η 13η Δεκεμβρίου, μετά την απόρριψη της 5ης Δεκεμβρίου, καθώς είναι μία μέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και εκφράστηκαν φόβοι για επεισόδια. Ωστόσο, για να μην υπάρξει επανάληψη του «φιάσκου», η επίσημη ανακοίνωση θα υπάρξει, μετά την εύρεση νέας εταιρείας και διασφάλιση, από μέρους της, για την υλοποίηση του έργου.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες, πριν και από την απόφαση της αναβολής, παραμένουν αντικείμενο συζήτησης. Πέραν των αδυναμιών που φάνηκαν από πλευράς της εταιρείας Infosolutions (σ.σ. η σχέση της οποίας με το κόμμα από το 2003 και το Μαξίμου από το 2012 αποτέλεσε αντικείμενο πολεμικής μεταξύ Μεϊμαράκη και Σαμαρά), αποτυπώθηκαν κενά και από πλευράς του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι μηχανογραφικές υπηρεσίες της ΝΔ απέτυχαν να δώσουν έγκαιρα και σωστά όχι μόνο τις λίστες ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τους καταλόγους με τα εκλογικά κέντρα και τους διαπιστευμένους προέδρους των εφορευτικών, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί ασφαλείας. Η αδυναμία τους έφτασε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε τέτοια επίπεδα που υπερβαίνει την έννοια της αμέλειας και αφήνει περιθώρια για πλήθος ερμηνειών.

Στο μεταξύ, στη σημερινή συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, φαίνεται πως δεν θα συμμετάσχουν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.