X

Μεϊμαράκης: Αν ο Σαμαράς πει ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα το κάνω

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνυποψήφιους του.

Ant1news

Με "καζάνι που βράζει" μοιάζει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να ανακαλέσει την απόφαση του να παραιτηθεί, στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύσει τις διαρροές με τις οποίες ουσιαστικά ζητούσε την απομάκρυνση του, με την Νέα Δημοκρατία

"To να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτησή μου, εγώ εξεπλάγην γιατί το λέει, δεν του έκανα επίθεση" είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην εκπομπή του Star "Στον ενικό". "Εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση αύριο και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

"Αφού αυτός που με πρότεινε αίρει την εμπιστοσύνη του, εγώ οφείλω με τη δημοκρατική μου ευαισθησία να υποβάλλω παραίτηση. Αν ο κ. Σαμαράς την εμπιστοσύνη του, μου την ξαναδώσει εγώ δεν παραιτούμαι" σημείωσε o πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε λίγο αργότερα:   "Αν δεν πάρει δημόσια θέση εγώ παραιτούμαι και ορίζω ως αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη".

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στην συζήτηση ζήτησε να παρέμβει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε το μέρος του πρώην πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε καμία δήλωση και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης του απάντησε «αφού είσαι προνομιακός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, να τον πάρεις τηλέφωνο και να του πεις να το διαψεύσει».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνυποψήφιους του, για το εκλογικό φιάσκο που δημιουργήθηκε. «Οι συνυποψήφιοι μου αισθάνθηκαν εκείνη την ώρα ότι μπορούν να το θεωρήσουν ένα πεδίο αντιπαράθεσης και ενώ το καράβι βούλιαζε με όλους μαζί, θέλησαν να μου ρίξουν μία κλωτσιά να πάω παρακάτω. Όλοι έλεγαν ότι έγινε επίτηδες αυτό. Ότι το υπονόμευσα. Εγώ είμαι ο πρόεδρος; Φαινόταν ότι κερδίζω, έχω εγώ κανένα λόγο να αυτοϋπονομευθώ;».