X

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη ΝΔ

Ενωτικές οι ομιλίες των 3 υποψηφίων προέδρων της ΝΔ στην ΚΟ του κόμματος απόντος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που παραιτήθηκε από τη θέση του μεταβατικού προέδρου.

Ant1news


Προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους κατέβαλλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ μιλώντας  στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απόντος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του μεταβατικού προέδρου, όρισε αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη και του παρέδωσε τη μεταβατική προεδρία. Από τη συνεδρίαση απουσίασαν, επίσης, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. 

Ενωτικές οι ομιλίες Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου. «Από τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στόχο την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» είπε και πρότεινε τη σύνταξη κώδικα δεοντολογίας, στο πλαίσιο του οποίου δεν θα υπάρχουν προσωπικές αναφορές μεταξύ των υποψηφίων, ούτε αιχμές και αναφορές σε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος. 

Να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου, ζήτησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Τόνισε την ανάγκη συνάντησης των 4 υποψηφίων, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης και αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές του ενός προς τον άλλο υποψήφιο.

Την ανάγκη να υπάρξει ενότητα προέταξε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης. Ζήτησε να αξιοποιηθεί η καθυστέρηση της διαδικασίας «σε θετική κατεύθυνση και πρότεινε «να γίνει συνδιάσκεψη». Παράλληλα, κάλεσε όλους «να τοποθετηθούν για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πλακιωτάκης: Να χαμηλώσουν οι τόνοι 

Να χαμηλώσουν τους τόνους, κάλεσε, κυρίως, τους 4 υποψηφίους ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο. Ζητώ αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας» επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ ο Γιαννης Πλακιωτάκης αναλαμβάνει και τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, απ΄όπου αποχώρησε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.