X

Σε εγρήγορση η ΝΔ για την άμεση διεξαγωγή των εκλογών

Ξεκίνησε επαφές με κομματικά στελέχη o Πλακιωτάκης για την ομαλή και διαφανή εκλογική διαδικασία. Οι κινήσεις Μεϊμαράκη και η στάση των λοιπών υποψηφίων.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκίνησε κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό είχε  σήμερα, συνεργασία με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί σε καθημερινή βάση, με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.   

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών. «Η ΝΔ να προβεί σε όλες τις νόμιμες, νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες κατά της εταιρείας “Infosolutions”», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.

Εξάλλου, έντονος είναι ακόμα ο εκνευρισμός στη Νέα Δημοκρατία μετά το «φιάσκο» της Κυριακής με την εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέου προέδρου. Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί, παρά τις προσπάθειες των υπολοίπων υποψηφίων, να πέσουν οι τόνοι, φαίνεται και από το τελευταίο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σήμερα στους διαδρόμους της Βουλής μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Νίκου Τσιούτσια, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

«Ενότητα και σοβαρότητα» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς. «Για τα εσωτερικά μας δύο λέξεις μόνο, που πρέπει όλοι να σεβαστούν. Ενότητα και σοβαρότητα. Τίποτα άλλο» είπε ο πρώην πρωθυπουργός το βράδυ της Τετάρτης.

Από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Βουλή τόνισε ότι σήμερα παρά ποτέ η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και ενωμένη κεντροδεξιά. Ζήτησε από τους Νεοδημοκράτες να στηρίξουν την εκλογική διαδικασία, ενώ επεσήμανε πως η Κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία της χώρας στα βράχια με την πολιτική που ακολουθεί.

Τη βεβαιότητα του πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για την ενότητα της παράταξης εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι το κλίμα «Βεβαίως και σώζεται και θα το σώσουμε ακόμα καλύτερα τις επόμενες ημέρες. Θα πέσουν οι τόνοι, όπως ήδη έχουν πέσει από χθες και θα ασχοληθούμε με τη βασική μας δουλειά, που είναι από τη μία η αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα και από την άλλη το να κερδίσει ο καθένας όπως νομίζει τις εκλογές, με εντιμότητα». Συμπλήρωσε μάλιστα πως σε μία ακμαία ΝΔ η ενότητα είναι διασφαλισμένη.

Να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου, ζητά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Τόνισε την ανάγκη συνάντησης των τεσσάρων υποψηφίων, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης και αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές του ενός προς τον άλλο υποψήφιο.

Πάντως, ομόφωνα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν τη στήριξή τους στον νέο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη.