X

Φώφη: Χώρος αναζήτησης συνενόχων το Συμβούλιο Αρχηγών

Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, αναζητά συνενόχους. "Δεν θα τους βρει σε εμάς", ξεκαθάρισε.

Ant1news

Ότι δεν συζητά θέματα πολιτικά όπως το ασφαλιστικό, παρά μόνο το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «απαντώντας» στην πρόταση Τσίπρα για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Ως φαίνεται ο κ. Τσίπρας αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, αναζητά συνενόχους. Δεν θα τους βρει σε εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της στο συνέδριο της ΟΤΟΕ.

«Εμείς θέλουμε την Εθνική Συνεννόηση και το αποδείξαμε όταν έπρεπε να σωθεί η χώρα και να αποφευχθεί το Grexit. Ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτό το κεκτημένο με τις εκλογές. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις. Ούτε να παγιδευτούμε στα επικοινωνιακά τους κόλπα», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Γεννηματά σημείωσε πώς εάν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ειλικρινά πραγματικό διάλογο, ας φέρει τις προτάσεις του στην ΟΚΕ και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. «Και με τους πολιτικούς αρχηγούς θα μπορούσε να είχε συζητήσει ο ίδιος από τον περασμένο μήνα, αν πραγματικά τον ενδιέφεραν οι προτάσεις μας ή να είχε ζητήσει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή», πρόσθεσε.

Τέλος, η κα Γεννηματά τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο θεσμός του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χρησιμοποιείται ως χώρος αναζήτησης συνενόχων για θέματα άσκησης Κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό.