X

Φώφη σε Παυλόπουλο: μόνο για το Προσφυγικό ερχόμαστε στο Συμβούλιο

Για το φλέγον ζήτημα του Ασφαλιστικού, το μόνο κατάλληλο βήμα είναι η Βουλή, σημειώνει η Φώφη Γεννηματά σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ant1news

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, θέλοντας, όπως η ίδια τονίζει, να ενημερώσει για τις σκέψεις και τις επιφυλάξεις της πριν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Η κα Γεννηματά επισημαίνει στην επιστολή της, ότι ως προς την ενημέρωση για το "προσφυγικό", η ανάγκη είναι προφανής, αρκεί να είναι πλήρης και να αποδειχτεί από το περιεχόμενό της πως δεν τέθηκε ως θέμα της σύσκεψης για λόγους προσχηματικούς.

Ωστόσο, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι για το Ασφαλιστικό το μόνο κατάλληλο βήμα είναι η Βουλή, είτε στο επίπεδο της συζήτησης μεταξύ των αρχηγών, είτε στην αρμόδια διαρκή επιτροπή, είτε μετά την άσκηση νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέμα κυβερνητικής πολιτικής δεν ενδείκνυται. Θα ακυρώσει μια χρήσιμη και σταθερή πρακτική πολλών δεκαετιών και μπορεί να θίξει το κύρος σας, ως ρυθμιστή του πολιτεύματος», τονίζει στην ανακοίνωσή της η κα Γεννηματά και επαναλαμβάνει ότι το πεδίο διαλόγου και συνεννόησης των Πολιτικών Δυνάμεων ακόμα και για μείζονα θέματα κυβερνητικής πολιτικής όπως το Ασφαλιστικό είναι το κοινοβούλιο.

«Σε κάθε περίπτωση για θεσμικούς λόγους, λόγους ουσίας και αρχής δεν πρόκειται να έχουμε καμία συμμετοχή σε σχετική συζήτηση υπό την Προεδρία σας. Για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος τα περισσότερα κόμματα έχουμε ήδη εκφραστεί θετικά. Υπενθυμίζω ότι και αυτό το ζήτημα είναι μια αποκλειστικά κοινοβουλευτική λειτουργία», σημείωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας την επιστολή της με τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί το παρόν από πλευράς της στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στις 12.00.