X

Σημαντικές αποφάσεις για τις εκλογές της ΝΔ

Σήμερα η ίσως κρισιμότερη ως τώρα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Πόσο "σίγουρη¨" είναι η 13η Δεκεμβρίου ως 'ημέρα κάλπης".

Ant1news

Απο τις 17:00 - και υπό την σκιά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών - συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, για το «φλέγον» ζήτημα της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών για την αρχηγία του κόμματος στο τραπέζι.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες θέλουν τα μέλη της ΚΕΦΕ να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το ότι σήμερα θα υπάρξει τελικά συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, με τις δύο εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαδικασία.

Αν αυτό δεν συμβεί, σημαίνει ότι οι εκλογές μετατίθενται για τις αρχές του επόμενου έτους, με τις συνέπειες, δεδομένης της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, να είναι απρόβλεπτες.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο από τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς ξεκινούν νέο γύρο περιοδειών. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο σε Φωκίδα, Ηλεία και Αχαΐα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κέρκυρα.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την άλλη, έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη δική του εκδοχή για το φιάσκο της περασμένης Κυριακής.