X

Θεοδωράκης: Ο δρόμος που τραβάει ο Τσίπρας είναι λάθος

Πρότασή μου που έγινε δεκτή από τους αρχηγούς, εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να αλλάξει αυτή η βουλή τον εκλογικό νόμο με ένα πιο αναλογικό σύστημα, τόνισε.

Ant1news

 

Επεσήμανα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος, τα αδιέξοδα μεγαλώνουν, οι συσκέψεις των αρχηγών δεν λύνουν τα προβλήματα της κοινωνίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε ακόμα ότι το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις και ικανούς ανθρώπους. 

Μετά από πρόταση μου που έγινε δεκτή από όλους, εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συμφωνήσαμε να αλλάξει από αυτή τη Βουλή ο εκλογικός νόμος με ένα πιο αναλογικό σύστημα, ανέφερε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Για το προσφυγικό, όπως είπε, επεσήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης γιατί οι ροές αυξήθηκαν λόγω ανευθυνότητας και σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία σε ένα κείμενο για το προσφυγικό.

Σχετικά με το θέμα του ασφαλιστικού, ο κ. Θεοδωράκης, ανέφερε ότι  δεν έγινε δεκτή η πρόταη Τσίπρα για εμπειρογνώμονες στο ασφαλιστικο και αναμένεται το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή. 

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θέλουμε ένα βιώσιμο σύστημα χωρίς νέες περικοπές και χωρίς νέα βάρη στις τάξεις της παραγωγής.   

Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όπως είπε ούτε η οικουμενική κυβέρνηση είναι λύση.  «Χρειάζεται μια κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει άμεσα τα φλέγοντα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας’, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.