X

Γεννηματά: δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς

Για επικοινωνιακά κόλπα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η Πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ. Τι είπε για Προσφυγικό, Ασφαλιστικό και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Πώς απάντησε στα «πυρά Καμμένου».

Ant1news

«Πιστεύω στον διάλογο και την πολιτική συνεννόηση διότι αυτό έχει  ανάγκη η χώρα κι αυτό ζητούν οι πολίτες, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, μετά από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι «όμως αυτός ο διάλογος απαιτεί από όλους σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια κι αξιοπιστία».

Όπως είπε η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, «εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ, όμως δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς κι επικοινωνιακά κόλπα, που δεν δίνουν λύση στα προβλήματα της χώρας, αλλά είναι άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού του ελληνικού λαού».

Σε ότι αφορά την άρνηση και της ίδιας για την σύσταση των διακομματικών Επιτροπών για το Προσφυγικό και το Ασφαλιστικό, η κα Γεννηματά τόνισε ότι «οι επιτροπές οδηγούσαν σε παράκαμψη της Βουλής».

Η Φώφη για Προσφυγικό-Ασφαλιστικό

Αναφερόμενη στα όσα συζητήθηκαν η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «το Προσφυγικό συζητήθηκε σε βάθος, συμφωνήσαμε ως ένα πλαίσιο, κυρίως σε ότι αφορά την πολύ σημαντική Σύνοδο Κορυφής» της ΕΕ με την Τουρκία.
«Για την Συνταγματική Αναθεώρηση θεωρούμε ότι χρειάζεται τολμηρή μεταρρύθμιση και η Κυβέρνηση δεν έχει παρά να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες», είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας «εμείς διεκδικούμε αλλαγή εκλογικού νόμου άμεσα, από αυτήν την Βουλή».

Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικο, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «δεν συζητήθηκε σε βάθος κι επί της ουσίας» προσθέτοντας «τις κόκκινες γραμμές μας ο Πρωθυπουργός τις γνωρίζει, τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει δημόσια», λέγοντας με νόημα «αν δεν μπορεί να χειριστεί το θέμα ας μας το πει».

Η Φώφη Γεννηματά ήταν κάθετη υπογραμμίζοντας «δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων. Δεν αρκούν τα ευχολόγια από την πλευρά της κυβέρνησης», ενώ απαντώντας στα «πυρά» που εξαπέλυσε λίγο νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, σε μια ήπια αντίδραση της η Φώφη Γεννηματά είπε «συνιστώ σε όσους κάνουν «σπέκουλα» σε βάρος μας, να δουλέψουν για να μην υπάρξουν αυτές οι μειώσεις».