X

Λεβέντης: Ο Τσίπρας μου ζήτησε τετ α τετ

Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Η απάντηση και οι όροι που βάζει ο Βασίλης Λεβέντης.

Ant1news

Επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε κατ’ ιδίαν συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στο περιθώριο του χθεσινού Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Ο Βασίλης Λεβέντης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως «δεν θα γίνει τσόντα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Επανέλαβε, μιλώντας στο Mega ότι η χώρα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή τεχνοκρατών σε ρόλο Υπουργών. Ερωτηθείς αν σε μία τέτοια περίπτωση «βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό», απάντησε «ναι», ενώ σημείωσε την αναγκαιότητα για τη συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκρινε ότι θα υπάρξει, «διαφορετικά θα γίνει διάσπαση του κόμματος».

Ο Βασίλης Λεβέντης έθεσε ως προϋπόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να «πετάξει τα βαρίδια» και αναφέρθηκε σε έντεκα συγκεκριμένους βουλευτές, που δεν προτίθενται να ψηφίσουν τα μέτρα. Ούτε ο ίδιος, ωστόσο, έχει πρόθεση να ψηφίσει τη μείωση των συντάξεων, καθώς «δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή».

Αναφερόμενος στο χθεσινό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, σημείωσε ότι αποκόμισε πολύ αρνητική εντύπωση, ενώ διερωτήθηκε «γιατί συζητάμε για τη μη μείωση των συντάξεων, αφού έχει ήδη ψηφιστεί από όλα τα κόμματα».