X

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Τσίπρα

Γιατί απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας. Πώς σχολιάζει τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Γιατί αποκαλεί τον Πρωθυπουργού «αμοραλιστή με το αγγελικό πρόσωπο». Τι λέει για το ασφαλιστικό.

Ant1news

«Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση στο τραπέζι. Και αν υπήρχε εμείς θα την απορρίπταμε. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο κ. Τσίπρα» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης απορρίπτοντας έτσι κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης  άφησε «ανοιχτό το παράθυρο»  για συνεργασία όχι όμως για συγκυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αμοραλιστή με το αγγελικό πρόσωπο» και εξήγησε ότι δεν του λείπουν 10 βουλευτές, αλλά οι λύσεις και τα στελέχη. «Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την δυνατότητα του να επικοινωνεί με τον κόσμο χωρίς να έχει κάποιο σχέδιο. Η υποχρέωση μας την Άνοιξη ήταν να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που έτρεμαν τόσο πολύ τα πόδια του που σκεφτόταν την έξοδο στη δραχμή», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επιπλέον εκτίμησε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Βασίλη Λεβέντη. «Ο κ. Λεβέντης όσο ήταν στη συνάντηση (σύσκεψη πολιτικών αρχηγών) παρακολουθούσε μόνο τον Αλέξη Τσίπρα και μόνο που δεν χειροκροτούσε. Ήταν μόνο θετικός στη συνάντηση», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο Star είπε ότι χρειάζεται «μία κυβέρνηση των καλύτερων του πολιτικού συστήματος, της εθνικής Ελλάδος, με ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για τουλάχιστον δύο χρόνια». Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να στηριχθεί σε τρία πράγματα: περιορισμό του κομματικού κράτους, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, αποκρατικοποιήσεις και κίνητρα για τη νέα επιχειρηματικότητα.

«Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη χώρα και το καταφέρνουμε. Η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ επειδή υπήρχε το Ποτάμι. Ήταν το πρώτο κόμμα, το οποίο από την Άνοιξη κιόλας έλεγε νυν υπέρ πάντων στο ευρώ. Αυτό που είπαμε τότε το λέμε και σήμερα. Και αν μας είχε ακούσει τότε ο κ. Τσίπρας δεν θα είχαμε τα capital controls σήμερα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πώς κρίνει τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών

Για το αποτέλεσμα του Ποταμιού στις τελευταίες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι ο λαός ήρθε σε μία εκλογική αναμέτρηση πιστεύοντας ότι θα πάρει κεφάλι ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ και θα σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξαν μικρά λάθη από πλευράς του. «Έχω ευθύνη για το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Σε ένα μεγάλο τμήμα του κοινού υπάρχει ο άλλος ο εραστής και αυτός που παντρευόμαστε. Εμείς ήμασταν ο εραστής με βάση το αποτέλεσμα. Υπήρχαν ερωτήσεις που έδειχναν ότι ο πολίτης συμφωνούσε με το Ποτάμι, αλλά άλλον ψήφιζε για κυβέρνηση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Ο κ. Σόιμπλε επιμένει ότι θα ήταν καλύτερο η Ελλάδα να είχε φύγει από το ευρώ. Αυτός είναι ένας κίνδυνος. Και ψάχνει μία στραβοτιμονιά. Η Ελλάδα έχει το δικό της πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι. Αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης και επανέλαβε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και κάποιοι από το ΔΝΤ θέλουν την χώρα μας εκτός του ευρώ.

Τι λέει για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

«Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι αισθάνεται πολύ ασφαλής με τους 153 ότι δεν νιώθει την ανάγκη να στηριχθεί σε άλλες ψήφους αλλά ότι υπάρχει η ανάγκη για εθνική συνεννόηση», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρωτοστάτησε στον διχασμό της κοινωνίας.

Τι αναφέρει για το ασφαλιστικό

Αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού τηρεί στάση αναμονής και είπε ότι πρώτα περιμένει την πρόταση της κυβέρνησης.  «Θα περιμένουμε. Στη Βουλή θα το κουβεντιάσουμε. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα φέρει κάτι καλό. Για να έχουμε μία επεξεργασμένη απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης θα πρέπει να έχουμε και μία συγκεκριμένη πρόταση. Ο κ. Κατρούγκαλος λέει πράγματα από εδώ και από εκεί», είπε ο Σταύρος