X

ΝΔ: Φέτος οι εκλογές, το 2016 ο νέος Πρόεδρος

«Κλείδωσε» για τις 20 Δεκεμβρίου ο α΄ γύρος και για μετά την Πρωτοχρονιά ο β΄ γύρος. Η Vodafone ανέλαβε να φέρει εις πέρας την διαδικασία.

Ant1news

«Αγώνα δρόμου» άλλων 17 ημερών μέχρι τον α΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών έχουν μπροστά τους οι τέσσερις υποψήφιοι Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι κάλπες θα στηθούν στις 20 Δεκεμβρίου, όπως «κλείδωσε» στην συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε αυτήν, η πλάστιγγα για την εταιρεία που θα υποστηρίξει ηλεκτρονικά την διαδικασία έγειρε υπέρ της Vodafone, η οποία δεσμευόταν από την αρχή για εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να τις εγγυηθεί για τις 13 του μηνός, όπως συνέβη με τουλάχιστον μία άλλη, μικρότερου μεγέθους εταιρεία, που επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έκανε προσφορά στην ΝΔ για το έργο, αναλαμβάνοντας να στηθούν κάλπες την μεθεπόμενη Κυριακή, ωστόσο τα μέλη της ΚΕΦΕ ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικά, μετά το φιάσκο στις 22 Νοεμβρίου.

Με το νέο έτος ο β΄ γύρος

Το «κλείδωμα» του α΄ γύρου για τις 20 Δεκεμβρίου σημαίνει ότι, λόγω της εορταστικής περιόδου, ο β΄ γύρος των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου, καθώς οι δύο Κυριακές που μεσολαβούν (27 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου) είναι στην «καρδιά» των εορτών και κάθε άλλο παρά εγγυώνται την μαζική συμμετοχή ψηφοφόρων.

Έτσι, το πιθανότερο είναι η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει τον νέο της Πρόεδρο με το νέο έτος, στις  10 Ιανουαρίου του 2016, οπότε κι αναμένεται ο β΄ γύρος.

"Αγκάθι" η εορταστική περίοδος

Η ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει πάλι εντός της ημέρας, για να αποσαφηνιστούν σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν την εκλογική διαδικασία, με βασικότερο αγκάθι τον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των ψηφοφόρων.

Λόγω και της εορταστικής περιόδου πολλοί είναι αυτοί που στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να ψηφίσουν σε κάποιο αστικό κέντρο, όμως στις 10 Ιανουαρίου να βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή άλλο μέρος της χώρας. Με τα ως τώρα δεδομένα, ο ψηφοφόρος έπρεπε και τις δύο Κυριακές να ψηφίσει στον ίδιο τόπο και το ίδιο εκλογικό τμήμα, κάτι που όμως αναμένεται να μεταβληθεί, ώστε να υπάρχει το δικαίωμα ψήφισης σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα  στους δύο γύρους της διαδικασίας.