X

Τζιτζικώστας: Οικουμενική μόνο χωρίς τον Τσίπρα

Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει αποθήκη ψυχών και τρομοκρατών», δηλώνει.

Ant1news

Αποκλείει κάθε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση, γιατί -όπως λέει- είναι επικίνδυνη. Ο κ. Τζιτζικώστας υποστηρίζει ότι εάν ο κ. Τσίπρας δεν βρει τα δεκανίκια που ψάχνει σε άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, θα υπάρξει συζήτηση για μια κυβέρνηση οικουμενική, χωρίς τον κ. Τσίπρα, «χωρίς αυτούς τους επικίνδυνους υπουργούς».

Μάλιστα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε τους τρεις συνυποψηφίους του να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στο ενδεχόμενο συναίνεσης. «Δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε ως ΝΔ σε αυτήν την καταστροφική πολιτική», τόνισε σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί μια ΝΔ συρρικνωμένη, που δεν θα αλλάξει, δεν θα μπορέσει να χτίσει ξανά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία, που θα είναι συσπειρωμένη μεν, αλλά σε χαμηλά ποσοστά.

«Εάν οι φίλοι νεοδημοκράτες και φίλοι της παράταξης το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου με εκλέξουν αρχηγό, να ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπορευθεί η ΝΔ με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Απολύτως καμία. Ακριβώς διότι η πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος απέκλεισε κάθε περίπτωση απόσυρσης της υποψηφιότητάς του και τόνισε ότι από όλη την Ελλάδα φουντώνει το κλίμα υπέρ της αλλαγής στην παράταξη και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, η ΝΔ θα γυρίσει σελίδα.

Για την κατάσταση στην Ειδομένη και τα σενάρια εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα γιατί απέρριψε την πρόταση αποστολής 400 ανθρώπων της Frontex, οι οποίοι θα ενίσχυαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και γιατί επιμένει να μη χρησιμοποιεί δυνάμεις της Frontex και μηχανήματα για την καταγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων προσφύγων και μεταναστών.

«Αυτό πρέπει να απαντηθεί από το ΥΠΕΞ, διότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση και γενικώς η στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με αποτέλεσμα τώρα που κλείνουν τα σύνορα παντού η Ελλάδα να μην κινδυνεύει να γίνει απλώς αποθήκη ψυχών, αλλά – κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο – και τρομοκρατών», κατέληξε.