X

Έντονη αντίδραση της ΝΔ για την πιθανή έξοδο απο την Σένγκεν

Για "παταγώδης αποτυχία της διαπραγμάτευσης" κάνουν λόγο οι αρμόδιοι τομεάρχες,καλώντας την Κυβέρνηση "να αναλάβει τις ευθύνες της".

Ant1news

Ανησυχία και αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Νέα Δημοκρατία περί σεναρίων για την έξοδο της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Όπως αναφέρει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «με τη σημερινή, ειλικρινή τοποθέτησή του, ο κ. Μουζάλας επιβεβαίωσε πλήρως τις ανησυχίες που εξέφρασα χθες από το βήμα της Βουλής για πλημμελή εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν από την Ελλάδα και ότι ο κίνδυνος  να  βρεθούμε εκτός αυτής, είναι πλέον ορατός. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην εγκληματική ανικανότητα που, εδώ και μήνες, επιδεικνύει η Κυβέρνηση απέναντι στο μεταναστευτικό».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας την ανησυχία του τόνισε ότι « την ώρα που όλη η Ευρώπη συνασπίζεται ενάντια στην τρομοκρατική απειλή των Τζιχαντιστών, εμείς, αντί να ενισχύσουμε τους προσυνοριακούς ελέγχους, συνεχίζουμε την τακτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε». Και γιατί δεν έχουμε αξιοποιήσει καθόλου τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη μεριά του επισημαίνει ότι «η χώρα κινδυνεύει με απομόνωση εξ αιτίας των επικίνδυνων χειρισμών της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Η «διαπραγμάτευση» του Πρωθυπουργού αποδείχθηκε άλλη μια παταγώδης αποτυχία».

Μάλιστα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι «η Νέα Δημοκρατία, είχε εγκαίρως επισημάνει ότι η Κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε, στη Σύνοδο των χωρών της Βαλκανικής Οδού, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις «εγκλωβισμού» χιλιάδων μεταναστών ή και προσφύγων στη χώρα μας» ενώ όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλώνεται στη διπλωματία του Τwitter. Οι επιπτώσεις της αναποτελεσματικότητάς της θα έχουν πολύ σοβαρές - εθνικές επιπτώσεις».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπόλυσε και ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης ο οποίος τόνισε ότι «παρά τις έγκαιρες και έγκυρες προειδοποιήσεις-παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση ότι η επιλεγμένη στάση, η εγκληματική αδράνεια και η εν κατακλείδι επικίνδυνη και ερμαφρόδιτη θέση της και στο τεράστιο ζήτημα του μεταναστευτικού, η χώρα υποκαθίσταται βαθμηδόν, προκειμένου άλλες χώρες να αναλάβουν π.χ. τον έλεγχο-καταγραφή  των μεταναστών, ως συμβαίνει στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων».

Ταυτόχρονα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι «περιοχές της χώρας πέρα από το κέντρο (π.χ. Ειδομένη  Κιλκίς) οδηγούνται κι αυτές σε ανασφαλές πεδίο από πλευράς δημόσιας τάξης και ασφάλειας» ενώ κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να αναλάβει τις ευθύνες τις και να κυβερνήσει.