X

Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε ενωμένοι αλλά και ανανεωμένοι

Τι είπε για τις εσωκομματικές εκλογές. Σκέφτηκε ποτέ να αποσύρει την υποψηφιότητά του; Ποια η άποψη του για την κυβέρνηση και τις συναινέσεις.

Ant1news

«Δεν νομίζω ότι έχουμε κανένα περιθώριο για άλλη αστοχία» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου.  

Παράλληλα, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84 ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτηκε καμία στιγμή  να αποσύρει την υποψηφιότητά, ενώ ανέφερε ότι ήταν «ο μόνος υποψήφιος που απέφυγε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις».

Χαρακτήρισε «σχετικά κόσμια» την προεκλογική περίοδο σημειώνοντας ότι «μπορεί να υπήρχαν κάποιες επιμέρους αστοχίες, αλλά δεν είχε σχέση με αντίστοιχες προεκλογικές περιόδους του παρελθόντος. Ήταν φυσικό να υπάρχει μια μεγάλη ένταση γύρω από το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου».

Τόνισε ότι ο λόγος για τον οποίο διεκδικεί την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, είναι όπως είπε «για να μπορέσω να την αλλάξω σε τέτοιο βαθμό, ώστε να την ξανακάνω μεγάλη, σύγχρονη, ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη». 

Σε περίπτωση ήττας είπε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι την άποψή του την λέει ως απλός στρατιώτης, όπως έκανε πάντα.

Σημείωσε ακόμα ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει ενωμένη. «Η ενότητα, όμως, είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να διεκδικήσει και πάλι τη θέση που της αρμόζει. Δεν πρέπει να είμαστε μόνο ενωμένοι. Πρέπει να είμαστε και ανανεωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μάθει να ζει και με την διαφορετική άποψη. Αν θέλει να ξαναγίνει μεγάλη, πρέπει να μάθει να απορροφά και τη διαφορετική άποψη, να λειτουργεί και με πιο δημοκρατικά χαρακτηριστικά και το σημείο αναφοράς του κόμματος να μην είναι η προσωπική σχέση του καθενός με τον πρόεδρο ή με τέως προέδρους. Αυτές είναι φεουδαρχικές δομές και η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε μεγάλο βαθμό ένα φεουδαρχικό κόμμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, γι' αυτό εγώ διεκδικώ την προεδρία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και ξεκαθάρισε τη θέση για το θέμα της συναίνεσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η συνολική εικόνα που αποπνέει αυτή η κυβέρνηση είναι μια εικόνα ιδεολογικής εμμονής και διοικητικής ανικανότητας, σε τέτοιο βαθμό που η συναίνεση ως δεκανίκι, όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να λειτουργήσει».