X

Έκλεισε το deal ΝΔ – Vodafone για τις εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου

"Έπεσαν" οι υπογραφές μεταξύ ΝΔ και Vodafone. Κορυφώνεται η μάχη των υποψήφιων προέδρων ενόψει τον εσωκομματικών εκλογών.

Ant1news

Έκλεισε και επίσημα η συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την εταιρεία Vodafone, η οποία θα αναλάβει να υποστηρίξει τεχνικά τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 20 Δεκεμβρίου. 

Την συνεργασία με την Vodafone γνωστοποίησε με μια ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι “υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της εταιρείας Vodafone, η σύμβαση με την οποία η εταιρεία αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, στις  20 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ”. 

Την ίδια ώρα, η μάχη μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ κορυφώνεται, θέλοντας να δώσουν το στίγμα τους, ενόψει των εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας  στον Ρ/Σ Πρακτορείο, έκανε λόγο για ανάγκη, να ξεφύγει το κόμμα από τη «γερασμένη νοοτροπία και λογική που απωθεί σήμερα την ελληνική κοινωνία», τονίζοντας ότι «η ΝΔ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, να γίνει ένα κόμμα των πολλών και όχι ένα κόμμα των λίγων, των συστημάτων, των μηχανισμών, που έχει γίνει σήμερα».

«Ζητώ από τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ψηφίζουμε μόνο για Πρόεδρο αλλά και για τον επόμενο Πρωθυπουργό», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό “focus fm”, αναφερόμενος στις εκλογές για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και το σχόλιο του Άδωνη Γεωργιάδη πως είναι αναξιόπιστες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι δύο αυτές εταιρείες δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου τονίζοντας πως γεννιούνται ερωτηματικά και συμπληρώνοντας πως «σοβαρές εταιρίες αρνούνται να δώσουν πρόθεση ψήφου επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένο εκλογικό σώμα.»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε χθες χειραγώγηση του εκλογικού σώματος της ΝΔ μέσω «δήθεν δημοσκοπήσεων» από «διάφορους κύκλους που για τους δικούς τους λόγους θέλουν να επιβάλλουν αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία».  Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, κάλεσε τους τρεις συνυποψηφίους του να ψάξουν και να βρουν, από κοινού, «ποια είναι αυτά τα κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα  και για ποιο λόγο». 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό σε αποστολή της Βουλής, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει πως θεωρεί ότι η διαδικασία που ακολουθεί η ΝΔ για τις εσωκομματικές εκλογές έχει πάρα πολλές αδυναμίες. «Ολο το πολιτικό σκηνικό στηρίζεται πάνω σε ένα τεχνικό σύστημα που μπορεί να κάνει και λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον τρόπο εκλογής του νέου αρχηγού. Και πρόσθεσε: «Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πολιτικό πρόβλημα ή δόλος που είπαν ορισμένοι».