X

“Πόλεμος” στη ΝΔ μετά τις φήμες για παρέμβαση Καραμανλή υπέρ Μεϊμαράκη

«Μεγάλη μου τιμή που ο Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει» δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Αμφισβητούν τις διαρροές οι άλλοι τρεις υποψήφιοι.

Ant1news

Νέα κρίση στη ΝΔ λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη ΝΔ, προκαλούν οι φήμες για παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης αμφισβητούν τις διαρροές που θέλουν τον κ. Καραμανλή να δήλωσε στο περιβάλλον του ότι ο κ. Μεϊμαράκης  είναι «ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα» και κάνουν λόγο για μικροπολιτικά παιχνίδια.

«Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει. Δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Δεν συνάδει με μια δημοκρατική πορεία να μην έχουν άποψη οι πρώην πρωθυπουργοί. Ρωτήστε εκείνους που αμφισβήτησαν τη στήριξη. Εμένα με απασχολεί η πολιτική και όχι η παραπολιτική», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 το πρωί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ αμφισβήτησε τις διαρροές περί στήριξης του Κώστα Καραμανλή στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ σήμερα το πρωί ο Κώστας Καραμανλής, αν έχει κάτι να πει, το λέει ευθέως. Και άρα δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτή η διαρροή. Πρώην συνεργάτες του Καραμανλή διακινούσαν μια παραφιλολογία η οποία πολλές φορές δεν έχει σχέση με τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα σχόλια αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ. «Τον σέβομαι και δεν πιστεύω στα παραπολιτικά σχόλια» είπε για τον Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι έχει κρατήσει άψογη στάση όλα αυτά τα χρόνια και επισημαίνοντας παράλληλα ότι ποτέ δεν έχει βγει να διαψεύσει δηλώσεις που του αποδίδονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο, να το πει ανοιχτά» και αμφισβήτησε το κατά πόσο ισχύσει η φημολογία. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επιτέθηκε κατά των στελεχών που διακινούν τέτοιες διαρροές λέγοντας πως «αν νομίζουν διάφορα περιφερόμενα στελέχη και μηχανισμοί ότι επηρεάζουν την πραγματική κοινωνία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Νέα επίθεση της ΝΔ στην Κυβέρνηση

Στο μεταξύ η ΝΔ σε ανακοίνωσή της εξαπολύει νέα επίθεση στην Κυβέρνηση, αυτή τη φορά  με αφορμή τον νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια.

Χαρακτηρίζει «περίπατο στο δάσος» τον νόμο για τα «κόκκινα δάνεια» του περασμένου έτους, συγκρίνοντάς τον με αυτόν που τίθεται σε ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη υπογραμμίζεται ότι πέρυσι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει τον κόσμο στο ποδάρι, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε για τα επιχειρηματικά δάνεια» και τονίζει πως «έταζαν "λαγούς με πετραχήλια" και παραδίδουν τα δάνεια σε ξένα funds».