X

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην Χαριλάου Τρικούπη ζητά το ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά απευθύνει έκκληση στον Ν. Τόσκα για φύλαξη των γραφείων προκειμένου «να μη θρηνήσουμε θύματα».

Ant1news

Μετά την τελευταία διπλή επίθεση της περασμένης Κυριακής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με μολότοφ η Φώφη Γεννηματά απευθύνει έκκληση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπισθεί μια κατάσταση που έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

Σημειώνεται ότι το γραφείο του κόμματος παραμένει αφύλαχτο εδώ και αρκετό καιρό, ενώ μία διμοιρία των ΜΑΤ που συνήθως βρισκόταν κοντά στα γραφεία έχει πλέον αποσυρθεί.

Η Φ. Γεννηματά αναφέρει πως η αστυνομία γνωρίζει το ιστορικό των επιθέσεων με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος των γραφείων του κόμματος αλλά και τις συχνότατες απειλές εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Όμως, όπως δηλώνει η ίδια «παρόλα αυτά το Σχέδιο Προστασίας που οι αρμόδιοι εκπόνησαν, έχει εγκαταλειφθεί. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχει ληφθεί καμιά απολύτως μέριμνα. Φαίνεται ότι μιλούμε «εις ώτα μη ακουόντων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι έχουν γίνει αναφορές προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, του επικεφαλής των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων.

«Θέλω να υπογραμμίσω, για μια ακόμα φορά, ότι οι καταστάσεις που δημιουργούνται ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις μας αλλά, κυρίως, για τους εργαζομένους μας, για τους πολίτες που μπαινοβγαίνουν στα γραφεία μας, για τα στελέχη μας και για τους ίδιους τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των γραφείων μας» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά στην ίδια ανακοίνωση ενώ ολοκληρώνει λέγοντας ότι «γι’ αυτό, είναι ανάγκη να ξαναδείτε συνολικά το σοβαρό αυτό θέμα, συνεκτιμώντας την ιδιαιτερότητα και την επικινδυνότητα της υπόθεσης. – Πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ευθύνες γίνουν ασήκωτες».