X

Άδωνις στον ΑΝΤ1: θα εξαπατήσει τον λαό της ΝΔ όποιος συμπράξει με τον Τσίπρα

Τι είπε για Λαζόπουλο, το «χρίσμα» Καραμανλή, την στήριξη Σαμαρά. Πόσους ψηφοφόρους περιμένει την Κυριακή.

Ant1news

Καλεσμένος του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και της Μαρίας Χούκλη ήταν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος.

«Προσωπικά είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτήν την Κυριακή θα κάνουμε εκλογές και καλώ τον κόσμο να ψηφίσει», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι, κατά κανόνα οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας, προς τους οποίους άλλωστε ο ίδιος απευθύνεται σε κάθε ευκαιρία, θα ψηφίζουν στην διαδικασία της Κυριακής.

Με αρκετή δόση χιούμορ πάντως τόνισε ότι «πρέπει να μετάσχουν τουλάχιστον 240.000 άνθρωποι όχι μόνο για να μην υπάρξει πρόβλημα νομιμοποίησης, αλλά και για να καλυφθούν τα έξοδα της εκλογικής διαδικασίας», συμπληρώνοντας χαμογελώντας ότι «αν δεν έλθουν τόσοι θα έχουμε και οικονομικό πρόβλημα».

Το «χρίσμα Καραμανλή» και ο Σαμαράς

Ο κ. Γεωργιάδης ερωτήθηκε και για τις δηλώσεις στελεχών προσκείμενων στον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του κόμματος και τις διαρροές ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς και ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης «του έχουν κάνει πολλή μεγάλη ζημιά του ίδιου του Καραμανλή όσοι μιλούν εξ ονόματος του», σημειώνοντας ότι «αν πάρει 50% ο Μεϊμαράκης, σημαίνει ότι ο Καραμανλής «έχει» μόνο το 50% στη Νέα Δημοκρατία;», συμπληρώνοντας ότι όταν κάποιοι «τον συμβουλεύουν και τον βάζουν να πάρουν θέση, τον τραυματίζουν».

«Πρώην Πρόεδροι του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργοί – εξαιρώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για προφανείς οικογενειακούς λόγους – δεν πρέπει να εμπλακούν στην διαδικασία για νέο αρχηγό του κόμματος» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας όμως ότι «εγώ που έχω μια πιο στενή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, προσπαθώ να την κρατήσω έξω από αυτήν την διαδικασία. Πάντως», συμπλήρωσε, «Αν στήριζε κάποιον ο Αντώνης Σαμαράς θα στήριζε εμένα, αλλά δεν παρεμβαίνει».

Οι επαφές Καραμανλή-Τσίπρα και ο Λαζόπουλος

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Θεόδωρου Ρουσόπουλου ότι «Τσίπρας και Καραμαλής έχουν συνομιλήσει 1-2 φορές», ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «πέραν της τυπικής στην αρχή για τα συγχαρητήρια, φέρονται να συνομίλησαν μεταξύ δημοψηφίσματος και συμφωνίας με τους δανειστές κι αυτή για να πει ο Καραμανλής στον Τσίπρα «να μείνει στην Δύση, να μείνει η χώρα στο ευρώ», κάτι που θεωρώ θεμιτό».

Ερωτώμενος «γιατί Γεωργιάδη στις εκλογές της Κυριακής;» ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκ νέου στην διάσταση του με τον Λάκη Λαζόπουλο, αναφέροντας «θέλω μια Νέα Δημοκρατία που θα δώσει στον ψηφοφόρο της ξανά την υπερηφάνεια ότι δεν φοβόμαστε κανέναν, δεν φοβόμαστε τον Λαζόπουλο, δεν φοβόμαστε την Αριστερά και την προπαγάνδα τους. Θέλω να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε δεξιοί και που θα φτιάξουμε μια Ελλάδα όπως μας αξίζει».

«Δέσμευση όλων» να μην συνεργαστούμε με τον Τσίπρα»

Αναφορικά με την στάση που θα πρέπει να τηρήσει ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά το πολιτικό σκηνικό και την πιθανότητα σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ανάγκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν κάθετα αντίθετος.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, αν κάποιοι νομίζουν και βλέπουν συγκυβερνήσεις ή Οικουμενική υπό τον Τσίπρα έπρεπε να το έχουν πει νωρίτερα ή πρέπει να το πουν εγκαίρως. Νομίζω ότι όλοι έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο κι εγώ από την αρχή με μεγαλύτερη ένταση».

Όχι συνεργασία με την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ «όταν μιλάμε για μνημόνιο, χρεοκοπία και τρόικα, αυτά είναι γνωστά», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας «αυτό να το ξεκαθαρίσουμε ό,τι και οι τέσσερις αρχηγοί έχουμε δεσμευθεί ότι ζητάμε «εντολή μη συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα». Αν κάποιος το κάνει στη συνέχεια, θα μιλάμε για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, εξαπάτηση των νεοδημοκρατών», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.