X

ΝΔ για “παράλληλο πρόγραμμα”: βατερλώ της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου

"Δεν τηρήθηκαν καν στοιχειωδώς οι προβλεπόμενες διαδικασίες". Να αναλάβει τις ευθύνες του καλεί τον Πρωθυπουργό ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ant1news

Με αφορμή τη χθεσινή αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τη σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του σχεδίου νόμου η ΝΔ αναφέρει σε δήλωσή της πως «με διαφορά λίγων ωρών δικαιώθηκαν πλήρως οι ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προχειρότητα και τον ασύλληπτο ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρουν πολυνομοσχέδιο-παρωδία για το υποτιθέμενο «παράλληλο πρόγραμμα» ενώ συμπληρώνει ότι «χωρίς να είναι κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς να έχει την έκθεση από την αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και τέλος, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση που απαιτείται κατά το νόμο. Δεν τηρήθηκαν καν στοιχειωδώς οι προβλεπόμενες διαδικασίες κοινοβουλευτικής τάξης!»

Όπως χαρακτηριστικά διευκρινίζει το κόμμα  τα είχε θέσει όλα τα παραπάνω και είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να συν να συνεχιστεί αυτή η πρωτόγνωρη διαδικασία, που προσβάλλει το Κοινοβούλιο και την ίδια τη Δημοκρατία».

Τονίζει, μάλιστα ότι «ούτε εισακουστήκαμε ούτε οι κυβερνώντες συγκινήθηκαν από την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων».

Ακόμη, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «το Βατερλώ της Κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Εκθέτει τη χώρα, διασύρει το Κοινοβούλιο».

Ενώ καταλήγει ότι «ένα είναι το σίγουρο: Ότι το άγχος των αχρείαστων, σκληρών μνημονιακών μέτρων που ήδη ψηφίζει η κυβέρνηση και η αναμονή των σκληρότερων μέτρων για ασφαλιστικό-αγροτικό που ακολουθούν, οδήγησε τους λογοπλάστες της κυβέρνησης στο ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που μόνο υπέρ των ευπαθών ομάδων δεν ήταν, με πλήθος «ρουσφετολογικών» και «φωτογραφικών» διατάξεων για φίλους και ημέτερους».


«Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Τσίπρα» 


Να «ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας» κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.   

«Η απόσυρση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα”, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης. 

«Το σημερινό ναυάγιο της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι ο θησαυρός του κ. Τσίπρα ήταν άνθρακες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.