X

Άδωνις: αν η διαφορά δεν αμφισβητείται, να μην υπάρξει δεύτερος γύρος

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για την αντιπαράθεση του με τον Λάκη Λαζόπουλο και τη δήλωση Ρουσόπουλου. Τονίζει ότι "δε ζορίστηκε αλλά τον ζόρισαν" στη συλλογή υπογραφών.

Ant1news

Δύο μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του τόνισε ότι στην περίπτωση β’ γύρου εκλογών «δεσμεύομαι δε θα μείνω σιωπηλός. Στη ζωή μου σιωπηλός δεν έχω μείνει ποτέ. Καθένας θα ψηφίσει ό,τι θέλει, δεν θα του το πω εγώ, ούτως ή άλλως. Εγώ, ως Γεωργιάδης, θα δώσω γραμμή».

Σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM σχολιάζοντας το αν θα πρέπει να υπάρξει β’ γύρος εκλογών εφόσον η διαφορά των υποψηφίων είναι μεγάλη σημείωσε ότι  «δεν μπορώ να βάλω ποσοστό. Αυτό, στην πραγματικότητα, είναι κάτι που θα το αποφασίσει, εάν συμβεί, ο δεύτερος. Γιατί μπορεί να είναι ένας δεύτερος που θα πει «κύριοι, έστω και με 49,9%, υπάρχει δεύτερος γύρος.»

Τόνισε, ακόμη, ότι «πιστεύω ότι εάν έχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν επιτρέπει στην πραγματικότητα αμφισβήτηση για το ποιος θα κερδίσει, σ’ αυτήν την περίπτωση είναι καλό να τελειώνουμε γρήγορα». 

Τι είπε για την αντιπαράθεσή του με τον Λάκη Λαζόπουλο 

«Ο κ. Λαζόπουλος με εξύβρισε και είπε «σιγά μην τολμήσει και έλθει» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «έχω αποφασίσει ότι δεν φοβάμαι κανέναν αριστερό και κυρίως κανέναν εκμαυλιστή και προπαγανδιστή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο κ. Λαζόπουλος. Αφού είπε «σιγά μην τολμήσει να έρθει», πήγα κοσμιότατα και ηρεμότατα, κύριος. Κανένα σόου δεν έκανα. Αυτός αποφάσισε να μην με αφήσει να μπω».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μάλιστα «είχα προϋπολογίσει ότι είναι δειλός. Αλλά για μένα είναι μεγάλο πράγμα ότι για πρώτη φορά αποδομήθηκε ο Λαζόπουλος. Δεν είναι κωμικός, είναι ιδεολογικός και πολιτικός μου αντίπαλος. Έχει παίξει ρόλο στα εκλογικά αποτελέσματα, γιατί πάντα κάνει ένα «Τσαντίρι» πριν τις εκλογές, για να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Με μισεί. Είναι αμοιβαία, όμως, τα αισθήματα». 

Πώς σχολιάζει τη δήλωση Ρουσόπουλου περί Τσίπρα-Καραμανλή

«Ήταν ατυχής η έκφραση. Κατά τη γνώμη μου, όλη αυτή η συζήτηση βλάπτει σοβαρά τη Ν.Δ. Αλλά νομίζω ότι πρέπει η λεγόμενη καραμανλική πλευρά στη Ν.Δ. να βγει τώρα και να το λήξει, με ένα τρόπο, αυτό το ζήτημα» και συμπλήρωσε πως «γιατί αρχίζει να μας φέρνει όλους σε δύσκολη θέση και πρέπει να σταματήσει. Δεν το χρεώνω στον Καραμανλή, το ξεκαθαρίζω, για να μην έχω παρεξηγήσεις, αλλά αυτό αρχίζει να κάνει ζημιά και μάλιστα και στον Καραμανλή».

Τι δήλωσε για τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για την υποψηφιότητά του

«Δεν ζορίστηκα. Με ζόρισαν», λέει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο ένας μάζεψε 200 και ο άλλος 170, όταν το καταστατικό έλεγε 50. Εάν γίνω αρχηγός, το πρώτο που θα αλλάξω στο καταστατικό είναι να λέει πως όποιος βρει 51, κόβεται. Γιατί ο στόχος των 50 είναι να είναι βέβαιο ότι κάποιος που θα κατέβει θα είναι νεοδημοκράτης. Ο στόχος των 200 είναι να μην αφήσεις να κατέβει άλλος. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Να είμαστε συνεννοημένοι, μεγάλο φάουλ αυτό και του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τζιτζικώστα που συγκέντρωσαν πάνω από 150 υπογραφές στην αρχή της διαδικασίας», δήλωσε στη συνέντευξή του .