X

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από τη ΝΔ

Επίσημη ενημέρωση της Συγγρού, στο 85% των διασταυρωμένων καταμετρημένων ψήφων. Τι ποσοστά πιάνουν οι πρώτοι. Τι "έβγαλε" η κάλπη για Τζιτζικώστα και Άδωνι.

Ant1news

Καθαρή διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη., με καταμετρημένο και διασταυρωμένο το 85% των ψηφοδελτίων. 

Ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 39,51% έναντι 28,27% του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11,07%.  

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, τα αποτελέσματα προέρχονται απο την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα 1062 από τα 1251 εκλογικά κέντρα. Παράλληλα προέβλεψε ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι πιο απλή στις 10 Ιανουαρίου καθώς οι κατάλογοι των ψηφοφόρων είναι πλέον επιβεβαιωμένοι. 

Κι ενώ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν, ήδη, ξεκινήσει να χαράσσουν τη νέα στρατηγική τους ενόψει της "μονομαχίας" στις 10 Ιανουαρίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ποιόν εκ των "2"  θα στηρίξει στον δεύτερο γυρο των εκλογών.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι πολίτες δεν καθοδηγούνται...