X

Στα “χαρακώματα” Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης

Στη μάχη του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ έχουν ριχτεί για τα καλά οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος.

Ant1news

«Πόλεμος» δηλώσεων και … τιτιβισμάτων μεταξύ των δύο «μονομάχων» διεξάγεται τις τελευταίες ώρες, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ευάγγελος Μειμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο τον β΄γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδορυ του κόμματος στις 10 Ιανουαρίου.  

Ο Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος άτυπα στηρίζεται από τον Κώστα Καραμανλή,  έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ενόψει του δεύτερου γύρου,  στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων , κάνοντας αναφορά στην «παρακαταθήκη» του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη πλευρά, δίνοντας έμφαση στην καταλληλότητα του επόμενου αρχηγού της Ν.Δ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το δίλημμα της 10ης Ιανουαρίου είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα» και υποστήριξε ότι ο ίδιος μπορεί να απευθυνθεί σε μαζικότερα ακροατήρια και ιδίως στη νέα γενιά.  Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τις αναφορές του αντιπάλου στην παράδοση των καραμανλικών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Το tweet και οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σχετικά με την απουσία του κατά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης προκάλεσαν την οργή του κ. Μειμαράκη, ο οποίος σε χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεφύγει» ενώ παράλληλα τον  χαρακτήρισε «αλαζόνα». «Ποιος μου κάνει μάθημα λέγοντας ότι η αποχή δεν είναι πολιτική στάση; Αυτός που απείχε από την κορυφαία διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας; Θα τρελαθούμε τώρα», τόνισε.

Η κόντρα μεταξύ των δύο υποψηφίων συνεχίστηκε και σήμερα. Μέσω twitter o Ευάγγελος Μειμαράκης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «δεν μπορεί ειδικά ο κ. Μητσοτάκης, γιός πρώην πρωθυπουργού, να λέει σε μένα ότι είμαι εκφραστής της βαρωνίας, όταν έχω ανέβει σκαλί-σκαλί»

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση που δέθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι θα μιλά μόνο πολιτικά. «Θα αποφύγω οποιονδήποτε προσωπικό χαρακτηρισμό. Πρέπει και ως επόμενος πρόεδρος της ΝΔ, εφόσον με επιλέξουν, να διασφαλίσω την ενότητα» σημέιωσε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μηστοτάκης αναφέρει οτι "απαντώ πολιτικά διοτι θέλω να διασφαλίσω ένα πολιτισμένο κλίμα".