X

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, οι παρατρεχάμενοι δεν τον αφήνουν

Ο πρόεδρος της ΕΚ στο Καλημέρα Ελλάδα για Καμμένο και Καραμανλή. Τι λέει για την κυβέρνηση συνεργασίας. Τι απαντά το Μαξίμου.

Ant1news

«Αισθάνεται ανασφαλής ο Καμμένος εκεί που βρίσκεται» σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στη συμμετοχή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συγκυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το Καλημέρα Ελλάδα, σημείωσε ότι «το φάουλ με το σύμφωνο και τον στρατό, δεν το έκανε τυχαία ο Καμμένος» και προέβλεψε ότι «θα κάνει και τρίτο».

Διευκρινίζοντας τις χθεσινές του δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκε στο ρόλο του Κώστα Καραμανλή, είπε ότι έγινε παρανόηση. «Εγώ δεν είπα ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, δεν έχει μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

Επανέλαβε τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, όμως θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Εμείς δεν θέλουμε να αποτελέσουμε το μαξιλαράκι κανενός κόμματος, θέλουμε μια οικουμενική κυβέρνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος.

«Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι παρατρεχάμενοι» είπε και προέβαλε ως επιχείρημα τη σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Tα σενάρια συμμετοχής της Ένωσης Κεντρώων στην κυβέρνηση

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, από τις οποίες πλέκονται σενάρια για συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση, ο Β. Λεβέντης επιβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί με τον Α. Φλαμπουράρη, τον οποίο «θεωρεί σώφρων» και τόνισε ότι «σε εμένα δηλώνει ότι οικουμενική δεν γίνεται, ότι πρέπει να μείνει ο Τσίπρας. Όσες συναντήσεις έχουμε κάνει με τον Φλαμπουράρη, ποτέ δεν μου είπε να συνεργαστούμε, να δώσω ψήφο στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, όπως από το βράδυ της Τρίτης διαρρέουν κύκλοι του Μαξίμου, «δεν τίθεται θέμα διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ούτε οικουμενική κυβέρνηση». Σήμερα, μάλιστα, ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι «οι 153 είμαστε υπεραρκετοί», αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ σε τυχόν συμμετοχή του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη στην κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο παράγοντες που θα την κρίνουν. Αφενός η επιλογή του Βασίλη Λεβέντη, αφετέρου διευκρίνισε ότι «ο κ. Λεβέντης δεν ανήκει στο πολιτικό παρελθόν της χώρας και κάποιες απόψεις του έχουν ενδιαφέρον...».

Αποκάλυψη Λεβέντη: Βουλευτής του Ποταμιού μου πρότεινε να ρίξουμε την κυβέρνηση

Ο Βασίλης Λεβέντης επανερχόμενος στο ζήτημα της κυβέρνησης συνεργασίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε αυτή Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, γιατί «έχουν μεγάλη έχθρα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προχώρησε σε μια αποκάλυψη. Συγκεκριμένα είπε ότι βουλευτής του Ποταμιού του πρότεινε να ρίξουν την κυβέρνηση. Ο κ. Λεβέντης είπε ότι ο βουλευτής του Ποταμιού τον πλησίασε ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης και του πρότεινε να ρίξουν την κυβέρνηση, καθώς οι ΑΝ.ΕΛ του Πάνου Καμμένου δεν θα ψήφιζαν το νομοσχέδιο. Σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο βουλευτής του Ποταμιού του είπε πως ενάντια στο Σύμφωνο θα ψήφιζε και το ΠΑΣΟΚ.

Άκρως σοβαρή “για να περάσει «στο ντούκου»” χαρακτήρισε, λίγο αργότερα με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την αποκάλυψη που έκανε ο Βασίλης Λεβέντης. Ωστόσο, η κ. Χρυσοβελώνη τονίζει ότι ο πρόεδρος της Ένωσης κεντρώων «οφείλει να μιλήσει με ονόματα και όχι με μισές αλήθειες.». Η εκπρόσωπος των  ΑΝΕΛ τονίζει ότι «η αποκάλυψη αυτή εκθέτει σαφέστατα τόσο το σκοτεινό Ποτάμι όσο και το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται ακόμη κάτω από τη βαριά σκιά του Βενιζέλου, καθώς δείχνει ότι απεργάζονται στο παρασκήνιο σχέδια ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης».

Στηρίζει Μεϊμαράκη ο Βασίλης Λεβέντης

Σχετικά με τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε τη στήριξή του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε «σώφρων άνθρωπο, που θα βοηθήσει στην οικουμενική».

«Ο Μητσοτάκης έχει κοντά του ακροδεξιά στοιχεία» είπε για τον έτερο υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ.

«Θα είναι μια υπέρβαση του πολιτικού συστήματος και σε 2-3 χρόνια θα βγει η χώρα από τα μνημόνια» είπε σχετικά με την κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ ερωτηθείς αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην περίπτωση που πέφτει η κυβέρνηση, απάντησε ότι:

«Πριν φτάσουμε στον εκβιασμό του ‘ψήφισε ή πέφτουμε’, θα μιλήσω με τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας» είπε αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ επεσήμανε ότι ο κίνδυνος του grexit δεν έχει φύγει, αλλά «θα εμφανίζεται κάθε φορά που δεν θα ψηφίζουμε κάτι».