X

Κουτσούμπας: οι εταίροι επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ για την “βρώμικη δουλειά”

Σφοδρή επίθεση του ΓΓ του ΚΚΕ στον Αλέξη Τσίπρα για «σικέ επανάσταση». Πυκνά «πυρά» και κατά του Καμμένου. Αύριο θα συναντηθεί με ΠτΔ και Κατρούγκαλο.

Ant1news

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, δηλώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να την κάνουν επαρκώς η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και την κάνει πάρα πολύ καλά».

Όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους «εταίρους», από την ΕΕ, από την αστική τάξη της χώρας μας, γιατί αυτοί επιλέγουν... Αν είχε περάσει τέτοια μέτρα μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν...»

Αιτιολογώντας τα πυρά του, ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε νέο μνημόνιο, αντί να καταργήσει τα προηγούμενα,  όπως έλεγε. Έλεγε ότι θα καταργήσει τους αντι-ασφαλιστικούς νόμους και φέρνει και καινούργιο», συμπληρώνοντας ότι «ο λαός πρέπει να πάρει την εξουσία, όχι όμως με τη σικέ επανάσταση του Τσίπρα... Ακόμη και η Νέα Δημοκρατία μιλάει για «επανάσταση» και «επανάσταση» μέσα στην «επανάσταση».

«Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό» 

«Δεν είναι δύσκολο για το ΚΚΕ να χαϊδέψει αφτιά, άλλα κόμματα το κάνουν» είπε στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας όμως ότι «εμείς δεν θα καθορίσουμε την γραμμή μας ανάλογα με το αν την καταλαβαίνει η πλειοψηφία του λαού. Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό κι αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τον κόσμο».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε από τον λαό «να αξιοποιήσει τη δύναμη που έχει συμμετέχοντας στις εκλογές, αλλάζοντας συσχετισμούς σε σωματεία και διεξάγοντας συνδικαλιστική δράση για να οργανώσει την πάλη του».

Για Καμμένο και σύμφωνο συμβίωσης

Ο κ. Κουτσούμπας έβαλε και κατά της πρότασης του Πάνου Καμμένου για στράτευση των γυναικών, κατηγορώντας τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας για «στρατικοποίηση» και «ψευδεπίγραφο μέτρο ισότητας», λέγοντας ακόμη ότι «ο στρατός δεν είναι εκπαιδευτήριο, κάνεις θητεία».

Σε ότι αφορά την καταψήφιση από το ΚΚΕ του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, ο ΓΓ του κόμματος διευκρίνισε ότι «δεν ψηφίσαμε ούτε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά ψηφίσαμε αυστηροποίηση των ποινών για ρατσιστικά σχόλια και φαινόμενα bullying σε όσους ενήλικες έχουν οποιοδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό», σημειώνοντας ότι θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει καθολικό δικαίωμα ο πολιτικός γάμος, με απλοποίηση των διαδικασιών, χωρίς την εμπλοκή συμβολαιογράφου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 13:00 ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί στην Βουλή με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για να συζητήσουν την ελλληνική πρόταση για το Ασφαλιστικό και στις 14:00 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για ένα ραντεβού με τον Προκόπη Παυλόπουλο, που κανονίστηκε κατά την ανταλλαγή ευχών για την Πρωτοχρονιά.