X

Οι πρώτες αλλαγές του Κυριάκου στη ΝΔ

Ποιοι είναι οι “εκλεκτοί” του νέου προέδρου της ΝΔ που τοποθετούνται σε καίριες θέσεις στο κόμμα.

Ant1news

Στις πρώτες αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία προχώρησε κιόλας ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μόνο ώρες μετά την εκλογή του, κάνοντας πράξη τα όσα έλεγε προεκλογικά για ανανέωση.  

Ο κ. Μητσοτάκη είχε τονίσει την ανάγκη να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία των τομέων ευθύνης και έτσι προχώρησε σε αντικαταστάσεις τομεαρχών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ ορίζονται:

- Γενικός Διευθυντής του Κόμματος, ο μηχανολόγος – μηχανικός κ. Νίκος Παπαθανάσης.

- Διευθυντής Γραφείου Προέδρου του Κόμματος, ο πρώην υφυπουργός και Βουλευτής κ. Μιχάλης Μπεκίρης.

- Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Κόμματος,  ο δημοσιογράφος  κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο νέος αρχηγός, στα διαδοχικά ραντεβού με τους πρώην Προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά που έγιναν σε καλό κλίμα, παρουσίασε το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο γραφείο του νέου Πρόεδρου του κόμματος βρέθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ο Τομεάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Οικονόμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και οι αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε και τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Κόλλια, ο οποίος του κατέθεσε την πρόταση για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.