X

Θεοδωράκης: Δεν μπορεί να μιλάει ο Τσίπρας για πάταξη του κομματικού κράτους

Τι λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού περί νέου διορισμού στο γραφείο του κ.Σπίρτζη, για το ζήτημα της Παιδείας και το Ασφαλιστικό.  Ασκεί κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Τα βέλη του προς της κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  

Σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε μεταξύ άλλων πως «τη μέρα που άλλος ένας "Τσίπρας" διορίζεται στο δημόσιο δεν μπορεί να μιλάει ο κ. Τσίπρας για πάταξη του κομματικού κράτους», ενώ σημείωσε πως Το Ποτάμι θα επιμένει σε μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα.

Ταυτόχρονα, μίλησε και για το ζήτημα των δημοσίων σχολείων, υπογραμμίζοντας πως «χρειαζόμαστε δυνατό δημόσιο σχολείο & μη κρατικά πανεπιστήμια για να μη φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».

Ωστόσο, δεν έλειψε να σχολιάσει και την πιθανότητα εκλογών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας έχει την ευφυΐα να μην κάνει εκλογές τώρα που θα τις χάσει»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε την αποκάλυψη του Liberal περί νέου διορισμού στο γραφείο του κ.Σπίρτζη, λέγοντας: «Όταν σήμερα μαθαίνουμε ότι άλλος ένας "Τσίπρας" διορίζεται σ΄ ένα υπουργείο, δεν είναι καλή μέρα για να θέτει ο κ. Τσίπρας το θέμα του Δημοσίου και του τέλους της κομματοκρατίας».

«Ο κ. Τσίπρας», είπε στη συνέχεια, «έχει να θρέψει ένα κόμμα και από ότι φαίνεται και κάποιους που θεωρούν το ελληνικό δημόσιο ως τη δουλειά τους. Αυτό συμβαίνει με το καινούριο καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Τι αναφέρει για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ασκώντας κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «φτιάξανε ένα δημόσιο για να θρέφονται τα κόμματά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ το συντηρεί. Στη συνέχεια υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας: «Εμείς τολμήσαμε να πούμε ότι πρέπει να αρθεί η μονιμότητα στο δημόσιο και πρέπει να πάμε σε μια οριζόντια απόφαση που θα λέει ότι κανείς υπουργός δε θα διορίζει από καμία λίστα. Όλα να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ». 

Όσο για την πιθανότητα εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα πάμε σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας έχει την ελάχιστη ευφυΐα να μην κάνει εκλογές τώρα που θα τις χάσει».

Πώς σχολιάζει το ζήτημα της Παιδείας

Για το θέμα της παιδείας είπε ότι «πρέπει να έχουμε δυνατό δημόσιο σχολείο και παράλληλα πρέπει να αποκτήσουμε σύντομα μη κρατικά πανεπιστήμια». Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να θέλουν άνθρωποι απ’ την Αφρική και την Ασία να έρθουν στην Ελλάδα να σπουδάσουν, π.χ. κλασσικές σπουδές και να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα και να πηγαίνουν για κλασσικές σπουδές στα πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης και των Τυράννων».

«Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε μια αγορά που το Ποτάμι έχει καλές ρίζες», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας στο ερώτημα εάν φοβάται από την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε στη συνέχεια ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για μεταρρυθμίσεις φωτίζει ένα δρόμο στον οποίο έχει εγκατασταθεί το Ποτάμι. Ωστόσο σχολίασε ότι «η ΝΔ έχει πολλά μεταρρυθμιστικά βαρίδια» και αναρωτήθηκε: «Τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τον εκλογικό νόμο, θα σπάσει τις μεγάλες περιφέρειες; Τι θα κάνει με την άρση της μονιμότητας που το Ποτάμι έχει προτείνει; Τι θα κάνει με την πρόταση για χωρισμό κράτους εκκλησίας».

Τι λέει για το Ασφαλιστικό

Για το Ασφαλιστικό είπε ότι «πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του και να πάμε στο σύστημα των τριών πυλώνων που προτείνει το Ποτάμι. Στη Βουλή πάντως θα επιμείνει σε επιμέρους θετικές μεταρρυθμίσεις», ενώ για το Αγροτικό επανέλαβε τις θέσεις του Κινήματος σύμφωνα με τις οποίες οι αγρότες στις ομάδες αγροτών πρέπει να φορολογούνται με 13%.

Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι «εάν η κυβέρνηση  δεν έχει κάποια πρόταση πρέπει να αφήσει τους ανθρώπους να εργαστούν» και συνέχισε τονίζοντας ότι αυτός που νομοθετεί δεν είναι αυτός που λαμβάνει και τις δικαστικές αποφάσεις.

Όταν ρωτήθηκε για το συνέδριο του Ποταμιού και αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι θα «αυτό- αμφισβητηθεί» και μετά από δύο χρόνια στην ηγεσία του Κινήματος θα ζητήσει την ανανέωση της θητείας του, ενώ στο συνέδριο θα εκλεγούν δύο Γραμματείς  – οργανωτικού και Κοινοβουλευτικού έργου- καθώς και νέα όργανα.

Όσο για τον εάν θα συμμετείχε το Ποτάμι σε μια κυβέρνηση, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβαινε μόνο εάν υπήρχαν δέκα σημεία μεταρρυθμιστικών λύσεων που θα άλλαζαν τη χώρα.