X

Χρυσόγονος: Δεν είναι ρεαλιστικό το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό

Έντονες ενστάσεις ιδίως για το σκέλος που αφορά την επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών, προβάλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

«Το νομοσχέδιο όπως είναι, δεν είναι ρεαλιστικό. Υπήρχε ήδη αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τον πολλαπλασιασμό των εισφορών πολλοί δεν θα καταβάλλουν τις εισφορές τους, γιατί δεν θα μπορούν», δήλωσε ο Κώστας Χρυσόγονος, επιμένοντας στις ισχυρές ενστάσεις που απο ημερών προβάλλει επί της ελληνικής πρότασης για την μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσε, στον Focus FM, ο Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, «θα πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση με τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος», ενώ σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του, εξέφρασε την ελπίδα του «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ως έχει».

«Στο 55% που τίθεται ως όριο, αν συμπεριληφθούν και οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, κανείς δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει και δεν θα υπάρχουν τα αναμενόμενα έσοδα», υπογράμμισε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη να ψηφιστούν τα νομοσχέδια που αφορούν στο Ασφαλιστικό και στους αγρότες, ώστε να ακολουθήσει η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση για την διευθέτηση του χρέους.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για δημιουργία "κομματικού κράτους", ο κ Χρυσόγονος τόνισε ότι "αυτό είναι μια διαχρονική κατάσταση η οποία θα πρέπει κάποτε να σταματήσει".