X

Πρωτιά ΝΔ με “αέρα” Κυριάκου σε δύο γκάλοπ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Alco. Ποιο είναι τρίτο κόμμα.

Ant1news

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δείχνει μια ακόμη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται μια εβδομάδα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Στην έρευνα της Alco για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 3,3% συγκεντρώνοντας 21,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με έρευνα της Alco, η ογκούμενη απογοήτευση από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνουν την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης, η οποία εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα ύψη.

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 ποσοστιαίων μονάδων, στην πρόθεση ψήφου.